Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Todorov, singurul antrenor străin din LNBM care a început și a și încheiat în funcție sezonul 2015/2016

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.06.2016

Sezonul 2015/2016 a Ligii Naționale de Baschet Masculin a luat sfârșit după ce CSM CSU Oradea și trecut în palmares primul titlu din istorie. După un sezon cu foarte multe meciuri disputat, putem constanta faptul că Aleksandar Todorov, antrenorul lui Dinamo București, a fost singurul tehnician străin din LNBM care început sezonul 2015/2016 și a reușit să-l ducă până la bun sfârșit.

Aleksandar Todorov s-a aflat la prima experiență în România. El a venit la Dinamo imediat după ce echipa roș-albă a reușit să promoveze pe prima scenă a baschetului românesc și a reușit să o califice atât în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, cât și în Final Four-ul Cupei României.

În total, Aleksandar Todorov a condus-o pe Dinamo de pe bancă în 41 de partide, cu un record de 18 victorii și 23 de înfrângeri. „Câinii roșii” au încheiat sezonul regulat al LNBM cu 15 victorii și 17 înfrângeri, după care în primul tur al play-off-ului au fost eliminați de rivala Steaua cu 3-1 la general. În Cupa României, echipa lui Todorov a trecut în optimi de BCM U Pitești, iar în sferturi de Energia Târgu Jiu, ca în semifinala să fie eliminată de CSM CSU Oradea, gazda Final Four-ului.

La prima experiență în România, pe banca unei echipe nou promovate, Aleksandar Todorov a îndeplinit obiectivele trasate de conducerea lui Dinamo și a adus chiar și un plus prin calificarea echipei la turneul final al Cupei României.

Mai jos vă prezentăm lista antrenorilor străini care au început sezonul 2015/2016 în LNBM, dar nu l-au dus la bun sfârșit:

Audrius Prakuraitis – BC Mureș
Antonis Constantinides – Energia Târgu Jiu
Dragan Petricevic – BC Timișoara
Jovica Arsic – BCM U Pitești
Oliver Popovic – SCM U Craiova

7 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    re
    Nu a trecut Dinamo in optimi de Pitesti. A fost eliminata de Pitesti dar gratie marelui sistem lucky looser s-au calificat mai departe

    cu 7 ani în urmă (06.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Incorect
    Si Tenter a inceput si terminat sezonul pe banca la UBT......

    cu 7 ani în urmă (06.06.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Eh bravo....si Tenter e strain din Satu Mare?

      cu 7 ani în urmă (06.06.2016)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Probabil
      ca, dupa sezonul recent incheiat, cei mai multi dintre inimosii fani U-BT au impresia ca dl. Tenter e de pe alta planeta sau, eventual, picat de pe Luna... in orice caz, destul de strain...de baschet...

      cu 7 ani în urmă (07.06.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Ooops...nu te-ai prins.
    Nu. E strain (de baschet). :)))

    cu 7 ani în urmă (07.06.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Strain de baschet nu e, acuma sa nu exageram. A fost un jucator incredibil care stia mult baschet. E strain de antrenorat sau mai strain decat se credea el. Straini de baschet is astia de la BT daca il ami tin pe capul nostru icna un an:D

      cu 7 ani în urmă (07.06.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Tenter
    Era doar un joc de cuvinte si trebuie tratat ca atare. Sper ca in curand BT sa anunte incetarea "de comun acord" a colaborarii.

    cu 7 ani în urmă (07.06.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!