Stiri Cupa României Feminin

Amber Jones: „Ne așteaptă un an uriaș din punct de vedere sportiv”

Paul Olar

Paul Olar
22.09.2014

Contabilizând 24 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări, Amber Jones a reprezentat una dintre gurile de foc ale Universității Cluj-Napoca în duelul cu SCM CSȘ Craiova. Ardelencele s-au impus cu scorul de 68-50 și visează la un parcurs lung în Cupa României.

Sportiva amintită conștientizează, prin urmare, ce importanță are partea mentală pe parcursul competiției. În plus, americanca spune că un debut cu dreptul contează enorm, iar bucuria triumfului își pierde din farmec fără aportul suporterilor, cărora le-a transmis un mesaj.

Amber, ați reușit o victorie frumoasă sâmbătă. Cum ți s-a părut partida?

Meciul a decurs destul de bine. Am început domol, însă ne-am revenit pe parcurs. Jucăm bine ca echipă, dar cred că există loc pentru îmbunătățiri. Vom continua, totuși, într-o notă pozitivă. De asemenea, este remarcabil că am început sezonul cu capul sus, deoarece căpătăm încredere.

Te-ai așteptat să câștigați confruntarea atât de ușor?

Urmează un an nou și nu știm cum s-au întărit adversarele. Mă așteptam ca echipa din Craiova să fie puternică, așa că am abordat meciul cu seriozitate. De multe ori se întâmplă să intri pe parchet cu gândul la un succes obținut fără emoții și ulterior să pierzi.

Crezi că victoria ar fi fost și mai categorică cu Annie Kassongo pe parchet?

Fără nicio urmă de îndoială. Annie este o baschetbalistă bună și ne ajută foarte mult.

Kristina King a impresionat împotriva Craiovei. Cât de benefică este prezența sa în efectivul Universității?

Foarte benefică. Kristina este o persoană deosebită din toate punctele de vedere. Mă bucur că se află la echipa noastră, în special că mă ajută considerabil.

Te afli la al doilea sezon consecutiv în România. S-au schimbat sarcinile tale din cauza acestui aspect?

Rolul meu este să devin un lider. Încerc să comunic mult la antrenamente și în meciurile oficiale. Îmi dau seama că așteptările oamenilor au crescut, deci vreau să folosesc ce am învățat anul trecut și să am un parcurs bun.

Urmează să efectuați o deplasare obositoare la Craiova....

Evoluțiile noastre vor crește cu Annie Kassongo în teren. Referitor la drum, într-adevăr vom parcurge o distanță lungă, dar eu am jucat mai bine în deplasări pe vremea când activam la colegiu (râde). Bazându-mă pe propria experiență, am învățat că totul se rezumă la partea psihică. Dacă psihic ești pregătit, atunci și corpul te ascultă. Trebuie doar să avem un obiectiv și în eventualitatea unui gând negativ, să știm că putem pierde controlul.

Spectatorii nu s-au îngrămădit să vizioneze partida tur împotriva Craiovei. Ce mesaj transmiți fanilor?

Cred că ne așteaptă un an uriaș din punct de vedere sportiv. Îmi doresc să ne susțină, avantajul terenului propriu fiind vital. Cu cât mai mulți fani, cu atât de mult ne străduim. Energia este o parte importantă a jocului nostru.

*Foto: Dan Bodea/Transilvania Reporter  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!