Stiri

Amedeo Della Valle a stabilit un nou record de coșuri de 3 puncte în calificările pentru Cupa Mondială (Video)

Andrei Ilie

Andrei Ilie
16.09.2018

amedeo della valle italia

Italianul Amedeo Della Valle, fost adversar al României în prima rundă a calificărilor pentru Cupa Mondială, a înscris nu mai puțin de 8 coșuri de 3 puncte împotriva Poloniei.

Italia a reușit să se impună pe teren propriu, la Bologna, împotriva Poloniei cu scorul de 101-82. Principala gură de foc a italienilor a fost Amedeo Della Valle, prilej cu care a doborât recordul de coșuri de 3 puncte înscrise într-un singur meci în cadrul calificărilor pentru Cupa Mondială. Jucătorul italian a evoluat timp de 28:53 minute, timp în care a înscris 28 de puncte, 24 dintre acestea venind de pe urma aruncărilor de 3 puncte. A avut un procentaj de 72.7% la aruncările de 3 puncte (8/11) și 100% la aruncările libere(4/4).

Della Valle a avut o prestație excelentă și la Cluj, în victoria Italiei pe terenul României, scor 101-50. Atunci, Italianul a înscris 29 de puncte, cu 6/9 de la 3 puncte.

Astfel, în urma victoriei cu Polonia, Italia se menține pe locul 2 în grupa J de calificare pentru Cupa Mondială. „Squadra Azzura” se află pe locul doi, în spatele Lituaniei, care în ultima rundă a învins în Croația, scor 84-83. În celălalt meci al rundei Olanda a pierdut în fața Ungariei, scor 59-74, iar astfel maghiarii completează podiumul grupei.

Următorul meci al italienilor va avea loc pe 17 septembrie, în deplasare, împotriva Ungariei, cu începere de la ora 19:00.

Mai jos puteți revedea cele 8 reușite ale lui Amedeo Della Valle:

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!