Stiri

Anadolu Efes câștigă titlul în Turcia și încheie un an excelent

David Istrate

David Istrate
21.06.2019

În această seară (21.06), Anadolu Efes și Fenerbahce s-au întâlnit în cel de-al 7-lea meci al finalei ligii turce. Trupa pregătită de Ergin Ataman s-a impus cu 89-74 și a obținut astfel cel de-al 14-lea titlu din istorie.

Sezonul 2018-2019 a fost unul de excepție pentru Anadolu Efes Istanbul. Larkin & Co. au reprezentat una dintre frumoasele surprize ale Euroligii, reușind să ajungă până în finală unde au fost învinși de CSKA Moscova, scor 91-83. În semifinală, Anadolu Efes o învingea tot pe Fenerbahce la o diferență categorică de 19 puncte (92-73). Atunci, echipa ce joacă partidele de pe teren propriu în Sinan Erdem Dome reușea să își ia revanșa pentru înfrângerea din Cupa Turciei, scor 80-70.

După consumul mare de energie din Final Four-ul Euroligii, Anadolu Efes a continuat să joace foarte bine și a trecut cu 2-0 de Banvit și cu 3-0 de Galatasaray, calificându-se în finala ligii turce. Acolo, elevii lui Ataman urmau să o întâlnească pe Fenerbahce, trupă ce, în drumul ei spre ultimul act, le-a depășit pe Turk Telekom (2-1) și pe Tofas (3-0).

Organizația pregătită de legendarul Zeljko Obradovic a început mai bine finala și s-a impus pe terenul adversarei, scor 73-56. Anadolu Efes Istanbul și-a revenit și a câștigat următoarele două jocuri (101-93 și 57-74). Mai departe, cele două adversare și-au împărțit victoriile în meciurile 4, 5, 6 și astfel, scorul general a devenit 3-3. Pe teren propriu, Anadolu Efes a făcut un joc magnific și a învins-o pe Fenerbahce la o diferență de 15 puncte, scor 89-74. Prin urmare, trupa turcă a obținut primul titlu în 10 ani.

Shane Larkin a fost principalul realizator al echipei sale, terminând cu 38 de puncte. Acesta a fost ajutat de Vasilije Micic (20 de puncte) și de Sertak Sanli (10 puncte). De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Kostas Sloukas (21 de puncte), Nikola Kalinic (19 puncte) și Marko Guduric (11 puncte).

*foto: euroleague.net

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!