Stiri Acvile

Ashley Walker: „Simt că este multă mândrie națională în România”

Valentin Todea

Valentin Todea
17.11.2016

Selecționata tricoloră feminină se afla în fața penultimului meci de calificare la EuroBasket 2017, cel în compania Israelului. Partida va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Înaintea acestei încleștări, Federația Română de Baschet a organizat o conferință de presă la care a luat parte și Ashley Janeen Walker, sportiva din Statele Unite care a fost naturalizată pentru a face parte din lotul condus de Miroslav Popov. Iată ce a declarat cea poreclită „Gianina”:

Sunt foarte încântată să fiu aici. Este un grup extraordinar de fete, și toată lumea a muncit din greu pentru a mă aduce la echipa națională a României, sunt foarte recunoscătoare pentru asta. Apreciez pe toată lumea care a muncit pentru a-mi obține pașaportul și pentru a fi aici.

Cu siguranță sunt nerăbdătoare în ceea ce privește turneul EuroBasket și toate lucrurile ce stau să vină de acum încolo, jocul nostru de sâmbătă și meciul din Turcia. Cred că formăm un grup care poate să-și arate calitățile și care poate să câștige. Au câștigat meciuri înainte de venirea mea, așa că eu sunt aici pentru a ajuta și pentru a face toate lucrurile mici din teren pe care le pot face astfel încât să le fac și mai bune decât erau deja.

La ce te aștepți de la primul tău joc pentru România?

Am văzut înregistrarea meciului din Israel, cred că va fi multă lume care va veni să ne vadă jucând, simt că este multă mândrie națională aici. Sunt nerăbdătoare și doar pentru asta, deobicei ai doar fanii de la echipa de club care te susțin, acum ai întreaga țara în spatele tău.

Cât de important a fost faptul că ai jucat la Târgoviște în decizia ta de a te alătura naționalei României?

A fost foarte important, în special datorită Gabrielei Mărginean, am jucat împreună și am devenit prietene foarte bune. Ea este de fapt motivul pentru care mă aflu aici. Tot a insistat pe lângă mine în acest sens, suntem prietene foarte bune, competitoare grozave, ea este o atletă nemaipomenită, a jucat de asemenea peste tot în Europa, ne-am intersectat practic întreaga carieră. Este frumos să ai pe cineva cu care îți place să joci și cu care ești prieten, o apreciez foarte mult.

Cum te-ai descrie ca jucătoare?

M-aș descrie ca o baschetbalistă care joacă la o intensitate ridicată în apărare, sunt destul de agresivă în acest aspect al jocului, iubesc să recuperez mingea, e un lucru natural pentru mine. În ceea ce privește ofensiva, fac ce pot, sunt o aruncătoare, pot juca scheme de genul pick&pop sau pick&roll, pot face câte puțin din toate. Încerc să implic pe toată lumea, nu sunt egoistă, vreau să fiu parte a unei echipe. Cred că asta face echipele bune în adevăratul sens al cuvântului.

*Foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!