Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Atmosfera extraordinară la Sibiu Star Game, meciul dintre jucătorii și suporterii lui CSU

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
03.05.2016

Sibiu Star Game sau meciul marii familii galben-albastre s-a terminat la egalitate: 54-54. La partida disputată luni seara între jucătorii lui CSU Sibiu și CSU Fans Sibiu, cei din urmă conduși de pe margine de Florin Iacob și Nicu Scorvelciu, s-au adunat sute de suporteri ai formației de pe malul Cibinului, mulți dintre ei venind și de data aceasta în tricouri galbene.

Scorul ar fi fost cu siguranță altul dacă meciul s-ar fi desfășurat ca la carte, însă partida a fost una specială, plină de amuzament, în care jucătorii le-au oferit șansa suporterilor de a juca de la egal la egal cu ei, fanii având și șansa de a trece la conducere. Primul sfert s-a terminat 37-12, dar o regulă anunțată de crainic avea să schimbe scorul de pe tabelă în favoarea suporterilor. Pentru fiecare ratare de dincolo de semicerc, din totalul de puncte marcate de CSU Sibiu se scădeau câte trei.

Spre finalul partidei, echipa suporterilor a fost schimbată total, astfel că pe parchet au intrat mai mulți copii, unul dintre ei reușind să și marcheze. La final, suporterii din tribune au coborât pe parchet și s-au fotografiat cu preferații lor, petrecând minute bune în compania acestora.

Sibiu Star Game a fost ultimul meci al sezonului 2015-2016 pentru CSU Sibiu, o partidă pe care clubul sibian a organizat-o pentru ca jucătorii să-și poată lua rămas bun de la cei care le-au fost alături necondiționat.

Luni seara a avut loc și o conferință de presă, la care au participat directorul interimar al CSU Sibiu, Horațiu Floca, antrenorul Dan Fleșeriu și cei doi antrenori ai echipei suporterilor, doi dintre cei mai vechi membri ai galeriei sibiene.  

„Începând din seara aceasta putem spune că pentru CSU Atlassib Sibiu s-a finalizat sezonul 2015-2016. Am vrut neapărat să avem această întâlnire cu suporterii, cu simpatizanții, acest meci aniversar. Oficial, ultima partidă a fost miercuri, în 27, iar de joi, împreună cu conducerea clubului, cu staff-ul tehnic, am început deja să pregătim sezonul viitor”, a declarat Horațiu Floca, directorul interimar al CSU Sibiu.

Antrenorul lui CSU Sibiu, Dan Fleșeriu, a vorbit despre legătura care s-a format la Sibiu, între echipă și suporteri, aceștia devenind, așa cum le place să spună, o familie. Totodată, tehnicianul lui CSU Sibiu a vorbit și despre unul dintre obiectivele sezonului viitor.   

„Aveam un obiectiv astăzi. Obiectiv care, dacă vom avea sucess cu strângerea sponsorilor și dacă vom avea un buget destul de bun, sezonul viitor va fi meci de meci: să înscriem mai mult de 20 de aruncări de 3 puncte. Astăzi n-am reușit, s-au apărat foarte bine, am reușit doar 19, dar aveam 12 în primul sfert. A fost un meci emoționant”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul lui CSU Sibiu.

Extrem de emoționat, Florin Iacob, liderul galeriei sibiene, a spus că, pentru el, CSU Sibiu înseamnă jumătate din viață.

„Mulțumesc întregii echipe. Ne-a oferit un sezon extraordinar, mult mai mult decât speram noi, și cel mai important e că spiritual lui CSU a renăscut și lumea a regăsit plăcerea de a veni la sală în număr foarte mare. (…) Pentru mine, CSU Sibiu e jumătate din viață. Cealaltă jumătate e familia”, a spus Florin Iacob, liderul galeriei sibiene.

O declarație emoționantă a oferit și Nicu Scorvelciu, suporter vechi al lui CSU Sibiu, care merge la meciurile echipei sibiene încă din anul 1994.

„Eu merg la baschet din 1994, am trăit primul titlu de campioană, a fost ceva extarordinar. Pot să jur că sentimentele pe care le-am avut atunci le resimt și le retrăiesc din nou, acum, și cred că tot meritul pentru acest lucru îl are domnul Dan Fleșeriu, pentru că, în sfârșit, avem un sibian de-al nostru care este aici, acasă. Aici este locul lui. Sper din tot sufletul ca ăsta să fie doar începutul drumului și să îl avem aici mulți ani de acum înainte. Noi îl merităm pe el și el ne merită pe noi”, a declarat Nicu Scorvelciu.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Frumoasa si emoționantă inițiativa! Sper din tot sufletul sa se găsească soluții pt ca acest frumos si de traditie club-de fapt singurul- sa nu moară. HAI CSU!!!

    cu 7 ani în urmă (03.05.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Augustin :

    Sponsori pt. CSU
    La cate firme sunt numai in zona aeroportului Sibiu, refuz sa cred ca nu doresc fiecare sau nu pot sa sponsorizeze echipa asta frumoasa cu 10000 Euro/an. Ce inseamna suma asta pentru o multinationala? Nimic! Inmultiti numarul acestor firme cu 10000 Euro si am gasit solutia. Haideti sa luam taurul de coarne! Cat ii costa pe toti cei din sala sa isi ia inima in dinti si sa mearga in biroul directorului general la firma la care lucreaza sa il intrebe de o sponsorizare pt. CSU?

    cu 7 ani în urmă (04.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!