Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu și SCM U Craiova se duelează în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.05.2019

BC CSU Sibiu și SCM U Craiova se duelează în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu și SCM U Craiova se luptă pentru un loc în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2018/2019. Cele două formații deschid seria partidelor din semifinale pe 11 mai începând de la ora 20:45 în Sala Transilvania din Sibiu.

Favorite în sferturile de finală, cele două formații au avut ceva de muncă pentru a ajunge în penultimul act la competiției. BC CSU Sibiu a trecut cu 3-1 la general de Dinamo Știința București. Sibienii au făcut un meci 3 foarte slab la București, în care au marcat doar 56 de puncte. Elevii lui Dan Fleșeriu s-a revanșat rapid și au câștigat clar meciul 4 și astfel au pus capăt oricărei emoții. De partea cealaltă, SCM U Craiova a început prost acest playoff și a pierdut avantajul terenului propriu în fața Timișoarei, chiar la primul meci. Oltenii aveau să-și recâștige acest avantaj în meciul 3, jucat pe Bega iar totul avea să se decidă în meciul decisiv din Bănie, când trupa lui Todorov s-a impus dar nu fără emoții.

BC CSU Sibiu a câștigat sezonul regulat în Liga Națională și rămâne cu avantajul terenului propriu pe întreaga durată a playoff-ului. De asemenea, trupa de pe Cibin se poate lăuda cu doar 2 înfrângeri în acest sezon în propriul fief. U BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea sunt singurele formații care au câștigat în acest an în Sala Transilvania.

În urma acestei seriei, BC CSU Sibiu și SCM U Craiova vor ajunge la minim nouă întâlniri în acest sezon. Cele două formații s-au mai întâlnit de patru ori în sezonul regulat și de două ori în Cupa României. Sibiul a câștigat toate cele 3 partide jucate acasă cu Craiova și a bifat un succes și în Bănie. Oltenii au triumfat într-un meci de campionat și într-unul de cupă, dar ultima victorie nu a fost suficientă pentru calificarea în Final Four.

Dan Fleșeriu și Aco Todorov au la dispoziție câte 7 străini în lot din care pot înscrie maxim 6 pe foaia de joc. Daniel Ewing este ultimul venit la Sibiu și cel care încă își caută locul în rotația echipei de pe Cibin. De partea cealaltă, Rian Holland a revenit la Craiova înaintea playoff-ului dar nu a fost folosit nicio secundă.

BC CSU Sibiu se simte bine în fața lui SCM Craiova. În confruntările direct de până acum sibienii conduc cu 21-11 la general. Mai mult decât atât, oltenii au doar trei victorii la Sibiu, înregistrate între 2010 și 2016.

Programul primelor două partide din seria dintre BC CSU Sibiu și SCM U Craiova este următorul:

Meci 1 – BC CSU Sibiu vs SCM U Craiova – 11 mai, ora 20:45 – Digi Sport (Arbitri: Alexandru Olaru, Laurentiu Grigoras, Sorin Drugau)
Meci 2 – BC CSU Sibiu vs SCM U Craiova – 13 mai, ora 18:15 – Digi Sport

*foto: Ana-Maria Mătușoiu/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!