Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștigă meciul doi cu CS Dinamo Știința București la o diferență de 9 puncte

David Istrate

David Istrate
27.04.2019

Sâmbătă, 27 aprilie, în Sala Transilvania din Sibiu s-a desfășurat cel de-al doilea joc dintre BC CSU Sibiu și CS Dinamo Știința București, serie ce contează pentru sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația gazdă a controlat jocul în permanență și s-a impus cu scorul final de 91-82.

Dan Fleșeriu a început partida cu un prim cinci format din Dragoș Gheorghe, Kevin Hardy, Monyea Pratt, Justas Tamulis și Chris Cooper, în timp ce Tudor Costescu a trimis în teren o formație alcătuită din Daniel Ioniță, Willie Kemp, Justin Baker, Michael Deloach și Ousmane Barro.

Primele puncte ale meciului au fost înscrise de Dragoș Gheorghe iar 20 de secunde mai târziu, Chris Cooper reușea o triplă prin care scorul devenea 5-0 pentru gazde. Willie Kemp a răspuns cu două aruncări de la distanță, însă Justas Tamulis, printr-un and-one ducea scorul la 10-6. După aproximativ un minut, același lituanian reușea un coș de trei puncte prin care diferența ajungea la șapte puncte. A urmat o serie apatică de ratări și faulturi în urma cărora Ousmane Barro a ajuns la linia de libere. Acesta a transformat ambele lovituri dar Pratt a replicat imediat. Oaspeții au reușit un run de 5-0 prin care s-au apropiat la doar două puncte de adversari, scor 17-15. Acest parțial a fost succedat de unul al sibienilor care s-au distanțat la 8 puncte grație lui Monyea Pratt, Justas Tamulis și Randal Falker. Până la finalul actului inaugural, elevii lui Dan Fleșeriu au mai punctat de trei ori și astfel, conduceau cu 28-19.

Gazdele au început mai bine și sfertul secund reușind rapid șase puncte necontestate. Într-un final, Michael Deloach a spart gheața pentru dinamoviști însă Randal Falker a răspuns imediat cu o triplă. A urmat un duel al americanilor din cele două formații și scorul devenea 41-26 cu cinci minute rămase până la pauza dintre reprize. Modestas Kumpys a redus din această diferență, marcând din afara liniei de trei puncte însă, la celălalt panou, Randal Falker a înscris după o pasă excelentă venită din partea lui Mirel Dragoste. Jocul a continuat cu două turnovers și câteva ratări în urma cărora tabela a rămas neschimbată. În cele din urmă, prima repriză s-a încheiat cu scorul 48-37 de pentru BC CSU Sibiu.

Repriza secundă a fost deschisă de Andrei Calenic, sportiv ce a reușit un stop-șut. La capătul celălalt al terenului, Kevin Hardy a înscris un slam-dunk urmat de un coș cu fault al lui Isaiah Philmore. Pe atacul dinamoviștilor, Calenic a comis un turnover însă gazdele nu au fost precise în ofensivă iar Justin Baker i-a taxat cu o triplă prin care scorul devenea 55-42. Kevin Hardy a mai marcat un slam-dunk și Tudor Costescu s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă după doar trei minute și 20 de secunde de la începerea reprizei. Acesta s-a dovedit a fi eficient deoarece elevii săi au înscris rapid cinci puncte, însă problemele din defensivă au continuat să existe. Isaiah Philmore a finalizat un alley-oop venit după o pasă a lui Randal Falker și diferența dintre cele două tabere a crescut la 17 puncte, scor 66-49. Finalul sfertului trei a aparținut oaspeților care au reușit să marcheze prin Kumpys și Deloach. Astfel, înaintea actului decisiv, BC CSU Sibiu conducea cu 67-55.

Primele puncte ale ultimului sfert au fost înscrise de Mirel Dragoste. Au urmat apoi cinci puncte marcate de americanii lui CS Dinamo prin care scorul devenea 69-60. Kevin Hardy a dus-o din nou pe BC CSU Sibiu la o diferență formată din două cifre însă Willie Kemp a răspuns imediat cu o aruncare de la distanță. Mirel Dragoste a reușit să puncteze prin același procedeu și apoi Kevin Hardy a ridicat publicul în picioare cu un alley-oop. A urmat o perioadă foarte bună din punct de vedere ofensiv, ambele tabere reușind să se facă remarcate pe tabelă și scorul a devenit 86-77 pentru gazde cu două minute și jumătate rămase din joc. Pe final, oaspeții au fost aproape de o revenire spectaculoasă însă aceasta nu s-a mai concretizat și BC CSU Sibiu a câștigat cu 91-82.

Din lotul lui Dan Fleșeriu, patru jucători au reușit să marcheze minim 10 puncte: Kevin Hardy (19 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție), Randal Falker (17 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace), Isaiah Philmore (15 puncte, 3 intercepții, 2 capace, 2 pase decisive, o recuperare) și Chris Cooper (11 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac). De partea cealaltă, principalii remarcați din tabăra lui CS Dinamo Știința București au fost: Michael Deloach (22 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții), Justin Baker (14 puncte, 3 recuperări, o intercepție), Willie Kemp (13 puncte, 5 pase decisive, o recuperare) și Modestas Kumpys (13 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție).

În urma acestei confruntări, BC CSU Sibiu duce scorul general la 2-0 în seria cu CS Dinamo Știința București și se apropie la o victorie de calificarea în semifinale. Meciul 3 va avea loc joi, 2 mai, la ora 20:00, în Sala Dinamo din Capitală.

*foto: Adrian Bugariu/BC CSU Sibiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Un meci mai bun azi, bine controlat 39 de minute. Jocul colectiv la cote foarte înalte, 24 de assist uri. Am dominat impresionant căciulă, după capul meu, nici unul din cei 3 pivoți nu ar trebui să mai lipsească de pe foaie până la sfârșitul sezonului. Trebuie să mergem la București să închidem seria din din prima. Și un PS... Am avut ocazia astea 2 meciuri să îl urmăresc atent pe Costescu... O fi el tobă de baschet, dar comportamentul lui a la Tadici îmi lasă un gust amar. Bietul Badiu era cu lacrimi în ochi și joi și azi ; da, a greșit copilărește, dar nu merita cuvintele alea... În fine, poate sunt eu prea sensibil...

    cu 4 ani în urmă (27.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca threepointer:

      Despre tineri
      Nu stiu cum se comporta Costescu cu ei, dar unii chiar asa merita.Costescu le da sanse jucatorilor de potential, dar asteapta si ceva in schimb.E absolut penibil ca la U14 si U16, juniorii U Cluj i-au invins pe cei de la Bayern Munchen si au ajuns in faze inaintate in EYBL, iar la 18 ani sa nu poti sa fi util pentru 5 minute unei echipe gen Dinamo.Regula cu un roman pe teren va creste romani cu mentalitatea ca ei trebuie sa fie acolo desi nu ar avea loc(cu exceptiile de rigoare). Trebuie pusa presiune si pe ei, ca sa creasca si sa se maturizeze in joc, pentru ca ei tot prind minute in teren, dar in nivel nu ii vezi sa creasca.Il am ca exemplu clar pe Kuti care parca cu cat inainteaza in varsta, cu atat joaca mai prost si mai hazardat, ce sa mai vorbim de progres.Dar el stie ca isi are locul acolo pentru ca e roman si deh, de ce sa cresc eu in valoare atunci.Scuze pentru eventualele greseli sau neconcordante in scris, dar am baut putin si chiar m-a pornit chestia asta.Nu mai trebuie cocoloșiți juniorii nostri ci trebuie sa fie maturi si sa raspunda pentru ce fac in teren.Un exemplu pozitiv la voi este Tohatan.Sarbatori fericite!

      cu 4 ani în urmă (28.04.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Continuare
      Cu siguranță că are meritele lui în promovarea și formarea tinerilor jucători. Eu m-am referit strict la cele ce se întâmplă în timpul meciului și rămân la părerea mea că principiul ăsta, eu te-am făcut, eu te omor, trebuie să dispară. Sunt absolut convins că se poate și altfel.

      cu 4 ani în urmă (28.04.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    În ce privește
    ... ce se întâmplă la U BT, lucrurile sunt puțin mai nuanțate. În primul rând este vorba despre inabilitatea conducerii de a duce mai sus procesul ăsta și a promova la echipa mare tinerii jucători. Dar apoi este și o chestie de valoare, eu cred că acum urmează la voi niște generații cu adevărat valoroase. Cei ce fac parte din echipa de U18 merită atenție și sunt convins că și ceilalți de U16 și U14 sunt cel puțin la fel de buni. Deci mai trebuie puțin timp... Dar de acord, dacă li se va da drumul fără să li se dea șanse și la echipa mare când va fi cazul, ar fi păcat.

    cu 4 ani în urmă (28.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!