Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu joacă primul meci oficial al sezonului în fața propriilor fani contra lui BCM U Pitești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.10.2018

sibiu pitesti

BC CSU Sibiu primește vizita lui BCM U Pitești în etapa a doua din Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2018/2019, partidă programată sâmbătă de la ora 20:00 și care va transmisă în direct la DigiSport.

Trupa lui Dan Fleșeriu debutează oficial în fața propriilor fani în actuala ediție de campionat. Cu o echipă mult schimbată față de sezonul precedent, BC CSU Sibiu a reușit să se impună în prima etapă pe terenul lui Dinamo, nu fără emoții însă, scor 96-92.

Chiar dacă au trăit periculos, sibienii au și motive de bucurie date de anumite aspecte ale jocului. De exemplu, galben-albaștrii au marcat 30 de puncte după turnovers făcute de adversar, au marcat 23 de puncte pe contraatac și au izbutit 15 intercepții. Totuși elevii lui Dan Fleșeriu au cedat lupta la recuperare, surprinzător având în vedere avantajul dat de numele pivoților din lot, Cooper, Falker sau Philmore. De menționat este faptul că echipa de pe Cibin a utilizat trei jucători U23 în prima repriză, Lucas Tohătan, cel care a fost titular, Aurelian Gavriloaia și Wilhelm Brosser.

La Sibiu ajunge BCM U Pitești, echipă care la rândul ei a schimbat mult în acest intersezon și are și un antrenor nou, în persoana lui Florin Nini. Jonathan Person, Marius Ciotlăuș și Lucian Chirof sunt singurii jucători rămași din sezonul trecut, în timp ce în lotul argeșenilor și-au făcut loc Tony Bishop, Ivan Sisriscevic, Mladen Jeremic, Iulian Orbeanu, Tudor Gheorghe, Maksym Korniienko, Radu Paliciuc, Mihai Măciucă și Maksim Sturanovic.

Piteștenii joacă al doilea meci consecutiv în deplasare, după ce în prima etapă au pierdut pe terenul celor de U BT Cluj-Napoca cu scorul  de 80-76. Elevii lui Florin Nini au dominat lupta la recuperare în partida de la Cluj-Napoca însă au dezamăgit la aruncările de la distanță, acolo unde au avut un procentaj de doar 17% după 3 din 18 de la 3 puncte.

Acesta meci va consemna o revenire pentru Radu Paliciuc în Sala Transilvania. Internațional român va înfrunta echipa pentru care a jucat în precedentele trei sezoane și de la care a prins naționala pentru EuroBasket 2017.

Așadar după cele întâmplate în prima etapă, la Sibiu se anunță un duel crâncen între BC CSU și BCM U Pitești. Lupta la recuperare va fi probabil un aspect important al partidei dar și cum echipa oaspete va încerca să oprească jocul în viteză al gazdelor.

*foto: Ana Maria Mătușoiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Nicio suspendare pentru Falker? Sau sanctiune? In ce tara traim... Nu se stie brigada de fluierasi? Sau se pregateste ceva frumos. Iar se va bucura Sibiul de invincibilitate pe teren propriu. Sper sa vedem un meci frumos.

    cu 5 ani în urmă (12.10.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mda
      E un pas înainte, ați început să vă agitați înainte de meci, nu doar după.

      cu 5 ani în urmă (12.10.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!