Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureş: "Târgu Mureş a dat dovadă că este un oraş civilizat, nerăspunzând la provocările fanilor sibieni"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.04.2014

BC Mureş Târgu Mureş şi CSU Sibiu s-au întâlnit sâmbăta trecută, la Sala Sporturilor din Târgu Mureş, într-un duel adjudecat de gazde, scor 86-84. În urma mesajelor şi a scandărilor venite din partea fanilor sibieni aflaţi în tribune, gruparea de pe malul Mureşului a redactat un comunicat de presă în care solicită un răspuns oficial din partea grupării sibiene respectiv Federaţiei Române de Baschet să asigure fair-play-ul în sălile de baschet

 Întregul colectiv al „Baschet Club Mureş” Tîrgu-Mureş - jucători, staff-urile tehnice, personalul administrativ şi conducerea-, marcat de un puternic sentiment de indignare, condamnă atitudinea huliganică a galeriei echipei CSU Atlassib Sibiu, din ziua de sâmbătă, 29.03.2014, de la meciul de baschet masculin disputat cu echipa B.C. Mureş Tîrgu-Mureş.         

         Condusă de instincte primitive, xenofobe, aceasta s-a exprimat golăneşte într-un mesaj scris pe un banner, pe care l-au retras foarte repede, în corul de fluierături al spectatorilor revoltaţi care au văzut această secvenţă. Galeria sibiană recidivează, după ce în sezonul trecut (2012-2013) al Ligii Naționale de Baschet Masculin a scandat: „Afară, afară cu ungurii din ţară”, la meciul de pe teren propriu disputat tot în compania BC Mureș, iar anul acesta: „Campionii din Ploieşti, unde morţii (p --- a) mătii eşti” , în meciul jucat pe teren propriu împotriva CSU Asesoft Ploiești. Mai mult, acum depăşește orice limită în mesajul transmis iubitorilor de baschet din Tîrgu Mureş: „Su- - ţi p- - a ungurilor”.

        Provocarea suporterilor noştri nu a reuşit, și anume incitarea la dezordine şi violenţă pentru sancţionarea echipei noastre, echipa organizatoare a meciului. Întregul nostru respect şi aprecierea pentru spectatorii din Tîrgu-Mureş care nu au răspuns la această provocare. Prin atitudinea arătată de suporteri, Tîrgu Mureşul a mai dat o dovadă că este un oraş civilizat, în care locuitorii trăiesc în întelegere şi pace, că aţâţările la vrajbă interetnică nu-şi au locul.

Este regretabil că un club sportiv de prestigiul C.S.U. Atlassib Sibiu, un fanion al înaltei performanţe baschetbalistice, echipă fostă campioană naţională, să accepte să își asocieze numele cu un grup de huligani. Municipiul Sibiu, capitală europeană multiculturală, nu trebuie să apară într-un asemenea context. Publicul din Sala Sporturilor din Tîrgu-Mureş aşteaptă poziţia oficială a C.S.U. Atlassib Sibiu faţă de repetarea acestui gen de incidente.

       Este rândul organelor de ordine şi a Federației Române de Baschet, informate despre acest caz şi probat cu fotografii, să intervină cu fermitate prin tragerea la răspundere a vinovaţilor și să asigure fair-play-ul în sălile de sport.

                                                              Preşedinte BC Mureș Tg-Mureș,   ing. Cornel Lungu

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    lunguuu....
    Auzi domnu lungu,nu ai vrea tu ca CSU sa fie exclusa din campionat..sau poate chiar desfiintata?Asa punere la zid numai pe vremea sedintelor staliniste de partid am mai vazut(citit).O limba de lemn perfecta.De cand te ......intereseaza pe tine ce am scandat noi impotriva hotilor???

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu journey :

    ipocriti
    cum sa spui asa ceva.. sa te faci de rusine in halu` asta si sa fii atat de ipocrit incat sa spui ca au fost civilizati ? poi au raspuns scandand in limba maghiara,toata sala.IN ROMANIA! si in sibiu si la mures. intelegi bai ? ... mai multa incitare decat atat ce vrei ...

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu journey :

    organizatori ?
    si inca ceva:) stiti ce e foarte tare? de obicei cand se afiseaza niste bannere neconforme regulamentului ghici cine plateste? echipa organizatoare..firma de paza.. :)) daca e vorba de sanctiuni doar echipa din mures ar trebui sa le primeasca (CSU Sibiu-clubul sibian nu are nicio legatura cu aceea brigada si actiunile ei)

    cu 10 ani în urmă (03.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @journey
    Ba tu te prefaci, sau chiar esti prost??? Ce incitare gasesti tu in incurajarile in lb maghiara? Mars de aici

    cu 10 ani în urmă (04.04.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu journey :

    :))
    specimenule ...cine are caracter infect? ungurii :)) ui la tine ce te ataci .poi inciti bai retard ...esti in Romania .foloseste cuvantul ala pentru compatriotii tai ca sa ii trimiti inapoi de unde au venit ...

    cu 10 ani în urmă (04.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș szabi9246 :

    :))
    de ce nu scrii "retardat" in loc de "retard"...??daca tot in Romania esti??
    in rest ,mersi de ultimul comment al tau.....o sa fie folosit tot impotriva voastra!;) numai bine

    cu 10 ani în urmă (04.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    Larevedere sibiu
    era urat ca asa suporteri sa ajunga in semifinala.

    cu 9 ani în urmă (07.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!