Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș bifează a doua victorie importantă

Noémi Csiki

Noémi Csiki
18.10.2012

79-64

(19-19, 15-11, 12-21, 33-13)

  Statistică

 

La începutul sezonului, doar suporterii optimiști ai mureșenilor se așteptau la o victorie în primele trei etape ale campionatului, BC Mureș având ca adversari trei din cele mai bine cotate echipe din Ligă. Dar iată, tigrii au reușit să obțină două victorii din trei posibile, dar puțin probabile, după ce au administrat și Gazului Metan Mediaș prima lor înfrângere din sezon.

Partida a fost una spectaculoasă, cu o atmosferă încinsă. Gazdele au început cu Dumitru, Adebayo, Peciukas, Ceskovic și Cuic, iar medieșenii cu Mitchell, Dudnjerski, Ivanovic, Mladenovic și Graham. Spre sfârșitul unui prim sfert strâns, oaspeții aveau un avantaj de două puncte, când extrema mureșenilor, Ciric a scăpat pe contraatac, dar a fost oprit neregulamentar de către Ivanovic. În urma acestei intervenții, sancționate cu greșeală antisportivă, Ciric a executat două aruncări libere, restabilind egalitatea.

Al doilea sfert a început, așadar, de la egalitate, și scorul s-a menținut tot strâns, mureșenii au reușit să își creeze un mini-avantaj, câștigând sfertul cu 4 puncte. Astfel, la pauză, tabela arăta 34-30 în favoarea gazdelor.

După pauză, avantajul mureșenilor s-a evaporat în câteva secude, elevii lui Țenter păreau mult mai determinați și concentrați la joc, adjudecându-și sfertul trei fără milă. Deși avantajul oaspeților era de numai 5 puncte la ultima pauză, se părea că mureșenii nu vor mai reuși să adune energia necesară pentru a întoarce situația.

Ei au început însă ultimul act în trombă, și cu șapte minute și jumătate rămase din meci, scorul a devenit iarăși egal. De acolo, a început seria de aruncări norocoase ale mureșenilor. Ei au câștigat ultimul sfert cu scorul de 33-13. Din cele 33 de puncte, 21 au provenit din aruncări din afara semicercului. În acele ultime minute parcă totul părea a fi de partea mureșenilor: oaspeții au ratat atac după atac, în timp ce Peciukas Ciric și Cuic au fost de neoprit. Astfel, scorul final s-a stabilit la 79-64, și BC Mureș este acum la egalitate de puncte în clasament cu Gaz Metan, ambele formații având câte două victorii și o înfrângere.

Branko Cuic a fost foarte aproape de un triple-double (15 puncte, 11 recuperări și 8 pase decisive), iar Andrija Ciric și Vaidotas Peciukas au contat mult prin reușitele de la distanță: Ciric a fost marcatorul meciului cu 23 de puncte și 3 pase decisive, în timp ce Peciukas a reușit 18 puncte și 3 recuperări. Conducătorul de joc Matija Ceskovic a reușit unul din cele mai bune evoluții de până acum, totalizând 17 puncte și 2 pase decisive.

Jucătorul cu cel mai mare index de eficiență a fost însă fostul jucător al mureșenilor, Alexandar Mladenovic, care a reușit să adune 20 de puncte și 11 recuperări  pentru Gaz Metan. Ivan Ivanovic a terminat meciul cu 12 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, iar Deven Mitchell, cu 12 puncte și 5 recuperări.

Per total, ambele echipe au înregistrat procentaje slabe la aruncările de două puncte (în jur de 51%), dar și la aruncările libere (Mureș - 66,7%, Mediaș - 61,1%.) Medieșenii au avut mai multe recuperări decât echipe mureșeană, și mai multe intercepții, dar la sfrârșit, numai punctele de pe tabelă contează.

În etapa următoare BC Mureș va juca la Timișoara, împotriva noii promovate Timba, iar Mediaș va primi vizita CSM București.

1 comentariu la aceasta stire:
  • desprebasket :

    BcMures
    O echipa care arata bine,poate cu un mic minus la capitolul pivoti ,pt ca acolo exista doar Balaban ,al doilea pivot fiind o incercare de pivot dar poate inca nu s-a adaptat la rigorile campionatului nostru.Cu un tandem care parca joaca de f mult timp impreuna ,Cuic-Ceskovic puternic si serios in ambele faze ,cu doi lunetisti care normal meci de meci ar trebui sa aiba un procentaj apropiat de 30 la suta din afara semicercului ,Ciric si Peciukas,cu un capitan de echipa Liviu Dumitru care joaca oriunde ii cere antrenorul ,cu un Jucan parca mai eficient decat la Medias,Muresul pare sa devina o echipa care sa joace cu adevarat baschet .Anii trecuti era o echipa de streetball in 5,cu investitii care nu justificau niciodata locul la finalul campionatului.Cu noua conducere se pare ca lucrurile s-au schimbat un pic.Ramane de vazut daca cei din Targu Mures vor avea rabdare cu noua idee de baschet de la Mures ,una care pare sa fie mult mai profitabila din punct de vedere sportiv chiar daca nu mai sunt "rupte "inelele meci de meci,dar care la finalul celor 40 de min se bucura caci in dreptul echipei castigatoare este trecut Bc Mures .O singura intrebare apare :vor putea oare sa mentina acest ritm de joc pe tot parcursul campionatului pt ca solutiile de pe banca nu sunt multe si campionatul este f lung?!

    cu 11 ani în urmă (19.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!