Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș vrea să răzbune înfrângerea din tur de la Galați

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.12.2016

BC Mureș Târgu Mureș va da piept în acest sfârșit de săptămână cu una dintre formațiile cu care a pierdut în acest sezon, Phoenix Galați. Confruntarea va avea loc duminică, 18 decembrie, începând cu ora 17:00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. 

Băieții lui Barnabas Szaszgaspar vin după un eșec dureros în Franța, 65-101, pe terenul celor de la Elan Chalon în FIBA Europe Cup. Totuși, vicecampionii en-titre au toate motivele să spere la o victorie în fața gălățenilor, după ce în runda precedentă de campionat au învins în deplasare campioana en-titre, CSM Oradea, scor 71-66. Totodată, tehnicianul mureșenilor se va putea baza pe serviciile lui Goran Gajovic, jucător care nu a putut evolua marți în fieful celor de la Elan Chalon. 

De cealaltă parte, elevii antrenați de Florin Nini traversează o perioadă foarte bună, având două victorii consecutive în fața unor nume sonore din campionat, Oradea, 67-65, respectiv Pitești, 95-73. Totodată, gălățenii au în spate și victoria din tur cu Târgu Mureș, atunci când au învins pe teren propriu la 2 puncte diferență, scor final 80-78. 

Târgu Mureș și Galați s-au duelat până în prezent de 3 ori la nivelul primei ligi, cei de la Phoenix având 2 meciuri câștigate, în timp ce mureșenii s-au impus în chiar prima întâlnire directă, scorul fiind atunci 109-79. 

Înaintea partidei de mâine seară, BC Mureș ocupă locul 6 în clasament cu 5 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce adversarii sunt pe 8 cu un bilanț activ de 4 meciuri câștigate și 7 pierdute. 

Disputa din Sala Sporturilor din Târgu Mureș va fi condusă de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Bogdan Podar și Istvan Bertalan, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Mihai Caraion. 

Jocul dintre cele două echipe contează pentru etapa cu numărul 13 din Liga Națională de Baschet Masculin. 

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!