Stiri Cupa României Masculin

BC Mureș reușește calificarea în Final Four

Noémi Csiki

Noémi Csiki
11.01.2015

Cupa României
Sferturi - Retur

88-94
(17-23, 28-22, 18-29, 25-20) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

  Statistica

BC Mureș Tîrgu Mureș a reușit calificarea în Final Four după ce și-a păstrat jumătate din avantajul de 12 puncte obținut în turul sferturilor în fața Stelei CSM Eximbank București,

Gazdele au început cu Barro, Adamovic, Ivanovic, Dykes și Corpodean, în timp ce titularii steliști au fost Everett, Barac, Amis, Nicoară și Ikonic. 

Primele minute au aparținut oaspeților, care au deschis scorul prin Amis, urmat de reușita lui Everett. Primele puncte ale gazdelor au venit de la Dykes după două minute scurse din timpul de joc. BC Mureș a reușit să egaleze la 8, dar Ikonic a fructificat 3 coșuri din 4 încercări de la distanță în primul act, inclusiv ultimul coș al sfertului, în urma căruia echipa sa încheiat primele zece minute cu un avataj de 5 puncte (17-23). În primul minut al sfertului doi, acest avantaj a depășit zece puncte prin acțiunile lui Amis și Nicoară (17-28). Diferența s-a menținut în jur de zece puncte până la jumătatea sfertului, după care mureșenii au început să revină, prin câte va sclipiri ale lui Lázár și Ceskovic. Totuși, jucătorul sfertului a fost Peciukas, care a marcat 10 puncte în acest act, în timp ce pentru Steaua, Nicoară a fost cel mai prolific, cu 9 puncte în cele zece minute. După cinci puncte consecutive marcate de Adamovic, mureșenii au fost aproape de a încheia prima jumătate în avantaj, dar o intercepție a lui Dodoc a fost finalizată de sus de către Barac în ultima fază dinainte de pauză. Astfel, echipele au ieșit la vestiare la egalitate (45-45), ceea ce însemna, de fapt, un avantaj de 12 puncte mentru gazde în ceea ce privește calificarea.

După reluarea jocului, steliștii și-au luat un nou avânt: Barac și Drăgușin au adus un avantaj de 5 puncte (45-50), care s-a menținut până la jumătatea sfertului, după care Everett, Barac și Nicoară au combinat pentru o serie de 10 puncte consecutive, în urma cărora diferența de scor și-a atins apogeul la 15 puncte (53-68), scor la care Steaua ar fi fost calificată în Final Four. Gazdele au redus din diferență până la sfârșitul sfertului prin Dykes și Lázár, dar Amis a fost cel care a încheiat sfertul, marcând pentru 63-74. Steaua a început, așadar, sfertul decisiv cu un singur punct în minus (cumulat), dar după prima acțiune ofensivă, Baraca înclinat balanța de partea militarilor (63-76). Ivanovic și Peciukas au adus o nouă revenire (72-78), dar Barac și Nicoară și-au menținut echipa în joc (72-86). Ultimele minute au fost tensionate. Everett și Barac au adunat câte cinci greșeli personale, (Barac chiar șase, primind și un tehnic pentru proteste), iar mai târziu, Lázár și Nicoară au fost și ei nevoiți să părăsească terenul din același motiv. Cu 12 secunde înainte de final, scorul era 84-94 (deci mureșenii mai aveau 2 puncte din avantajul lor). Faulturile tactice ale steliștilor au adus doar mai multe puncte pentru gazde, pentru care Adamovic a marcat ultimele patru puncte din aruncări libere și a stabilit scorul final la 88-94.

Astfel, deși tigrii au pierdut această partidă, scorul cumulat al dublei manșe a fost 179-173 în favoarea lor, deci BC Mureș este echipa care s-a calificat în Final Four. De menționat este faptul că Steaua a luptat în acest meci retur fără Tudor și Paul (accidentați) și fără Travis Watson, care a fost nevoit să plece din țară. Absentul mureșenilor a fost Goran Gajovic.

Cei mai eficienți jucători ai gazdelor au fost Filip Adamovic (23 de puncte) și Vaidotas Peciukas (16 puncte), în timp ce pentru Steaua, Titus Nicoară a reușit o nouă prestație formidabilă (27 de puncte și 11 recuperări), Wilbur Amis a terminat în double-double (13 puncte, 10 recuperări) și Pankracije Barac a contribuit cu 18 puncte.

Foto: Zsigmond Báthori

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!