Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara, victorie concludentă cu o formație mureșeană incompletă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.02.2018

BC SCM Timișoara s-a impus cu 112-72 după un meci fără istoric în fața unei echipe tinere și incomplete a lui BC Mureș. Scorul pe sferturi a fost 35-9, 31-20, 27-18 și 19-25. Ambele echipe au probleme financiare, dar la timișoreni nu a plecat încă nimeni. La BC Mureș nu a jucat nici Borșa, pe lângă absențele lui Pita, Person și Santa.

Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Gheorghe, Jeremic, Komatina, Diaz și Mijajlovic. Barnabas Szaszgaspar a început partida cu Ilicov, Steff, Stăncuț, Gîrbea și Engi. Mijajlovic a deschis scorul de la distanță, Komatina a punctat de la linia de fault și Jeremic a dus scorul la 8-0 după o nouă triplă. Engi a marcat primul coș al oaspeților cu un tip-in. Gazdele s-au distanțat la 20-4 și antrenorul „tigrilor” cerea time-out. La prima pauză scorul era 35-9. Timișorenii au făcut presing pe repunerea adversă, iar mureșenii au încercat și apărarea în zonă.

Tehnicianul gazdelor a oferit minute tinerilor de pe foaie. Ecartul a continuat să crească în sfertul secund, iar la pauza mare scorul era 66-29. La ultima pauză a fost 93-47. Păun i-a dus pe „lei” peste sută înaintea jumătății sfertului patru. S-a încheiat 112-72 și timișorenii au obținut a 11-a victorie în această ediție de campionat. Pentru BC Mureș a fost al 11-lea eșec.

Alb-violeții au marcat 58 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 24. 62 de puncte au reușit jucătorii veniți de pe banca timișoreană. 12-12 a fost scorul la reușitele de la distanță. Gazdele au dominat la recuperare, 43-25.

David Engi Rosenfeld a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte (4x3). Pentru oaspeți s-au mai remarcat Stăncuț cu 19 puncte (4x3), Steff 16 puncte și Gîrbea 11. Față de meciul pierdut miercuri cu cealaltă formație timișoreană, Timba, la BC Mureș nu a intrat nici Borșa.

Georgian Păun și Adrian Diaz au fost cei mai buni marcatori ai gazdelor cu câte 18 puncte. Păun a adăugat 8 recuperări. Alți patru alb-violeți au fost în double-digits: Jeremic și Tohătan cu câte 13 puncte, Burgess cu 12 și Komatina cu 11 puncte. Toți cei 12 „lei” au reușit să înscrie.

Pentru BC Mureş urmează în 10 februarie restanţa din etapa a 11-a cu Politehnica Iași. BC SCM Timișoara va juca următorul meci în 11 februarie, la Final 8-ul Cupei României, cu BC CSU Sibiu. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!