Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara îl vrea pe Calotă, conducerea lui CSU Sibiu confirmă interesul pentru căpitan

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
24.05.2016

CSU Sibiu ar putea rămâne fără căpitanul Octavian Popa Calotă, acesta fiind în vizorul echipei BC Timișoara. 

timișplus.ro anunța cu câteva zile în urmă că, începând de sezonul viitor, la BC Timișoara vor evolua trei jucători noi. Este vorba de Ionuț Drăgușin și doi baschetbaliști sibienii, Georgian Păun și Octavian Popa Calotă. 

Contactat de Total Baschet, directorul CSU Sibiu, Horațiu Floca, a confirmat interesul clubului timișorean pentru Octavian Popa Calotă, însă a spus că deocamdată este vorba doar de o discuție telefonică, fără a exista și o ofertă scrisă în acest sens.

„Până acum a fost vorba doar de discuții telefonice. Eu nu pot să merg pe discuții telefonice. Ce trebuie subliniat este că jucătorul vrea să plece, deci este și dorința jucătorului de a pleca. Eu sunt de principiu că jucătorii care vor fi la Sibiu vor face asta pentru că vor să fie la Sibiu, vor să facă parte din echipa Sibiului”, a declarat pentru Total Baschet Horațiu Floca. 

Directorul clubului CSU Sibiu a vorbit și despre Georgian Păun, baschetbalist care a mai evoluat în trecut la gruparea de pe Bega. 

„În cazul lui Geo Păun este clar. El și-a terminat contractul cu noi, deci nu se pune nicio problemă”, a spus Horațiu Floca. 

18 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Da
    Ar fi o mutare foarte mare pentru BC Timisoara. Eu nu am tinut secret faptul ca mi-l doresc pe Dragusin din toata inima la Oradea, de la jumatatea sezonului fluier cu el in stanga si in dreapta, mi-ar parea enorm de rau sa il vad la Timisoara marcand 18-20 de puncte impotriva noastra. In legatura cu Kevin, e ultimul jucator pe care mi-l imaginam ca vrea sa paraseasca Sibiul, dar iata cat de multe spune asta daca nu esti familiarizat cu bucataria interna a unui club. Din pacate noi suntem inca angrenati intr-o finala si poate nu ne luptam inca pe plan de recrutare de jucatori, dar Dragusin/Nuhanovic sau Kevin/Petrisor ar fi niste schimburi dementiale, mai ales ca se aude ca Titus e aproape de Oradea.

    cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Calota
      Nu stiu daca Achim si Calota ar putea lucra impreuna. De altfel Calota vrea sa joace mult, indiferent cum o face...
      Cat despre Dragusin am aceasi parere, caracterul...

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Nu la CSMU...
      Cei doi nu la Oradea vor lucra impreunã?! Bine inteleg?

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Cu aceasta, Sibiul incepe cu dreptul seoznul viitor. Este prima miscare buna a lor. isi fac un bn reciproc. Stiu ca unii fani SIbieni tin la Calota, dar ce a fost nu se mai intoarce...

    cu 7 ani în urmă (24.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Prea multe manevre
    Deja se fac miscãri de trupe?? Intelegeri si neintelegeri ... in si in afara cluburilor??
    Titus vine inapoi?! La cererea lui Tenter ar face acest pas?

    cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Da bn bn se misca trupele, dar pe Tenter nu il ia nimeni de pe capu nostru???:))))

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Oareee
      Stii sigur? :)

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pfuai macar vreo nou promovata de l-ar lua sau sa il faca director tehnic sa il duca Mircea cu el in tribuna ca in noua polivalenta poti da indicatii din oficiala ca nu te aude numa Lecca:))))

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Calota
    Incep prin a recunoaste ca sunt fan declarat Calota. Calota si-a aratat clasa in seria cu UBT. I-a dat clasa copilului de la ei care ii calca pe urme...nu i-am retinut numele. Consider ca e o pierdere pentru Sibiu daca pleaca.

    cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      El cred a fost cel mai fericit om de perioadele de cadere ale Sibiului. Cam astea l-au facut pe el jucator, ca pe vremea cand inca Spanu sau Tordai jucau, nici dracu nu credea ca iese din el jucator. Il mai baga Vulc asa de proba, da era 0 libere, 0 fizic, 0,5 viteza, dribling chinuit, aruncare la noroc...

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    calota
    Orice-am spune, nu putem să negăm ce a reprezentat Calota pentru noi in ultimii ani. Dupa mine a dovedit ca e cel mai bun PG român la ora actuală, jucător cu mare personalitate si influenta (nu zic de care...). Pentru noi este o pierdere fără îndoială, dar dacă el asa vrea...Pe de altă parte am incredere in Fleseriu si am răbdare să vedem cum va creiona echipa de anul viitor. Desi plecarea lui Kevin poate insemna si un buget mai redus ca anul ăsta. Vom vedea ce va fi. Problema tuturor echipelor cu bani puțini vor fi jucătorii români anul viitor.

    cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Romani
      Problema romanilor e generalizata,nu-i gasesti sa dai cu tunul.Si-o sa ne miram atunci de ce ia Nicoara 10k lunar,respectiv d-alde Santa 5k,sau de ce-o sa traga Popescu de el ca de guma ca sa mai impuste si el tot 4-5k!Dramatic!

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      corect
      Asta-i reversul medaliei regulii cu jucătorul român: bani nemritati pentru ce ofera...

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Stati sa vedem daca la anul va mai fi regula cu un roman pe teren...

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      jucatori romani
      Asta este rezultatul politicii paguboase practicate de cluburi. Nu au investit in juniorii romani, multi, putini, buni sau mai putin buni . S-a ajuns acum sa dai mii de euro unor " terminati " plictisiti si plini de ifose : Tudor, Dragusin, Santa si altii. Nu cred ca la Cluj vor fi probleme ca se investeste, nici la Steaua, a inceput si Oradea si Muresul. Scria free62 ca acum 6-7 ani Calota era 0 . A beneficiat de regula romanului, s-a pregatit si acum la 31-32 de ani joaca cum vrea el si l-ar manca pe Tincu cand prinde si el un meci bun.

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      E un rezultat al societatii in care traim care e inca intr-un proces de reasezare normala. De exemplu in ziua de azi toata lumea vrea sa faca facultati, sa ajunga domni mari indiferent ca au habar de gramatic sau de semnul de suma, fie ca nu. Dau banu si se rezolva. Asta doar un exemplu din multele chestii. Dincolo de asta avem indobitocirea generala cu folbalu. Si ca rezultat al acestor chestii si multe altele pe langa, pur si simplu nu au mai iesit juniori valorosi, indifernet de dorintele cluburilor. La Cluj nu a mai iesit nimeni serios de la SIlvasna incoace, desi eforturi s-au depus. Nu are rost sa fortezi juniori cata vreme cei ajunsi la varsta corespunzatoare efectiv nu au nimic de baschetbalist in ei, e pur si simplu fara rost. Adica sa fim seriosi, ma gandesc la cum erau Lapuste, DUmitrescu sau Silvasan la 17-18-19 ani si cum sunt cei din ultimii ani. E o diferneta colosala. Hai sa luam cel mai bun junior din campionat, Kuti....dupa 2 sezoane cu meciuri multe si minute multe inca are momente cand da de la 3 peste cos sau cand nu se simte in stare sa arunce. Dumitrescu la 18 ani crede-ma era de neoprit, iti era frica pur si simplu de el. Nu are rost sa povestim de promovari cata vreme jucatorii tineri nu au abecedar, nu aruncare, nu dribling, nu au nimic. Cand vom avea din nou genertaii de juniori valorosi si lumea isi va intoarce copiii catre acest sport, atunci vedem ce si cum. La Cluj de exemplu de la Silvasna incoace nimeni nu a reusit sa se mai impuna si asta doar din neputinta lor. Singurul care a reusit fara talent a fost Paul Chetreanu crae a muncit enorm si a avut noroc ca Tenter(are si el merite) i-a dat o sansa. Chetreanu insa, avea o calitate...un fizic impresionant...al doilea exemplu la fel e Jucan, dar cati au luptat pana la 25-26 de ani cum au luptat astia pt sansa lor in baschet? Niciunul...Pur si simplu ma uit la Gheorghe si Kuti si compar cu tot ce a fost timp de 10 ani, tinerii atsia doi sunt 10 clase peste tot ce ma vazut promovat/esuat in liga nationala in ultimii ani ca miscari, aruncare si cunostinte...sper sa profite de ele ca doar de ei depinde. nimic nu il opreste pe Gheorghe de exmeplu sa devina mai agil in miscari si sa aiba un dribling demn de prima liga, doar de el depinde pt ca in fiecare zi a vietii lui e inconjurat de cei mai buni

      cu 7 ani în urmă (24.05.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Mentalitate
      Este corecta observatia legata de mentalitate. Foarte putini tineri jucatori romani sunt dispusi la munca si sacrificii neconditionat, in speranta ca vor ajunge jucatori de baschet. Foarte putini sunt aceea care constientizeaza ca au deficiente si trebuie sa lucreze individual pt a le corecta. Au rupt norii la juniori, sunt in lotul echipei mari, sunt pe banca la meciuri, unii primesc si cateva sute de euro pe luna si au ajuns vedete.... Cluburile, fetele si masinile de fite sunt prioritatile lor, ca si la tinerii fotbalisti. Altii, cei mai dotati intelectual, au inteles ca baschetul nu le poate oferi nimic si s-au focusat pe scoala, exemplu concludent Vlad Popovici, de la Iasi, care la 18 ani juca bine in prima liga si care si acum, bine pregatit 6 luni poate juca lejer la o echipe de play-off.

      cu 7 ani în urmă (25.05.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    juniorii timisoarei
    Pacat ca multi s-au pierdut. Exceptandu-l pe Olah, eu ma asteptam sa apara din generatiile '91-'94 de la ei cel putin 2-3 jucatori. Dupa ce saracul Albu s-a dus, juniorii au mai avut cateva tresariri, apoi ca si echipa mare au disparut cu totii. Milencovic ce mai joaca si el putin, in rest... liniste.

    cu 7 ani în urmă (24.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!