Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara dă lovitura în primul meci din play-off cu CSU Asesoft Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.04.2015

CSU Asesoft Ploiești

LNBM

Play-off

Meciul 1

  80-82 

Baschet Club Timișoara
 0-1   1-0

BC Timișoara a început perfect seria de play-off cu CSU Asesoft Ploieşti şi s-a impus în Sala Olimpia. Prima repriză a fost la discreția ploieștenilor care au dat senzația că se află în control. Bănățenii au replicat excelent în partea secundă cu ajutorul lui Zlatko Jovanovic care și-a marcat cele 16 puncte în ultimele 13 minute ale partidei. Tot „Atomic” Zlatko a fost omul cu coșul victorie, unul de 3 puncte de la peste 8 metri. Marius Runkauskas a avut șansa de a egala însă s-a dezechilibrat și nu a mai putut arunca la coș iar scorul final al partidei a fost de 80-82.

CSU Asesoft Ploiești a început partida în forță și după 4 minute avea un avantaj de 11 puncte, 15-4. Diferența cea mai mare a fost de 13 puncte pentru gazde înaintea ultimelor 3 minute ale sfertului inaugural. Kelvin Lewis și Bogdan Popescu au reușit să diminueze ecartul pentru timișoreni iar primele 10 minute s-au încheiat cu scorul de 22-15. Sfertul secund a fost deschis cu un coș marcat de Milos Pesic după o pătrundere. Flowers a replicat ploieșteni. După un coș de sub panou al lui Tica, Levente Szijarto a mărit diferența după un coș de 3 puncte. Ploieștenii s-au distanțat la 14 puncte, 33-19, după un run de 9-0. Dalibor Persic a fost cel care a oprit seria bună a ploieștenilor. Timișoreni au revenit la o diferență egală ca cea de după primul, în urma un coș cu panoul al lui Pesic care făcuse și recuperare ofensivă. Până spre finalul actului secund, Asesoft a stat mai mereu la adăpostul unui avantaj în jurul a 10 puncte. Timișorenii au reușit să înjumătățească diferența și astfel se intre la cabine cu scorul de 39-34.

În repriza secundă, meciul s-a strâns după jumătatea actului trei. CSU Asesoft Ploiești avea 7 puncte, scor 54-47, moment după care Zlatko Jovanovic a intrat în joc. Fundașul a marcat primele sale puncte în partidă de la mare distanță. Jocul excelent de la 3 puncte le-a permis oaspeților să vină la o singură posesie înaintea ultimelor 10 minute, scor 62-59. În actul decisiv, diferența dintre cele două echipe nu a fost mai mare de două posesii. Ultimele două minute au fost incendiare. Ivan Zigeranovic ducea echipa gazdă în avantaj, 76-75. Intrate în ultimul minut, Asesoft avea tot un puncte avantaj. Lewis i-a dus pe bănățeni în față însă Zigeranovic a replicat din nou. Coșul victorie a fost marcat de Zlatko Jovanovic care a îngropat un coș de 3 puncte cu 5 secunde rămase de joc. La ultima fază, Marius Runkauskas nu a putut egala iar confruntarea s-a încheiat cu scorul de 80-82 în favoarea lui BC Timișoara.

Kelvin Lewis a terminat cu 19 puncte și 2 recuperări pentru Timișoara, fiind principalul realizator al oaspeților. Jovanovic și Popescu au adăugat fiecare câte 16 puncte iar Milos Pesic a înscris 14 puncte.

Ivan Zigeranovic a fost cel mai bun ploieștean cu 20 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Marius Runkauskas a contribuit cu 16 puncte iar Jonte Flowers cu 14.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    BV
    Bravo baieti , chiar si la -18 speram la o revenire desi nu mai prea credeam.

    cu 9 ani în urmă (10.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!