Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara reușește un ultim sfert excelent și se impune la Tîrgu Mureș

Noémi Csiki

Noémi Csiki
01.02.2015

LNBM
Etapa 17

67-77
(22-17, 22-22, 14-13, 9-25) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

7-9 Statistica 9-6

Meciul dintre BC Mureș și BC Timișoara din cadrul etapei a 17-a s-a decis în ultimul sfert, care a adus timișorenilor cea de-a noua victorie în sezon.

Cele două formații au început cu Adamovic, Peciukas, Dykes, Ivanovic și Barro, respectiv Pilcevic, Lewis, Mannigat, Pesic și Tica. Primele minute le-au aparținut gazdelor, care au început în forță, cu 8-0, iar în minutul cinci, avantajul lor a atins zece puncte (12-2). Oaspeții au revenit însă și scorul s-a strâns la doar două puncte spre ultimele minute als primului sfert, care s-a terminat cu scorul 22-17. Scorul celui de-al doilea sfert a fost cel mai echilibrat, chiar dacă mureșenii s-au distanțat din nou până la zece puncte. Elevii lui Petricevic au revenit din nou, cu un parțial de 0-7. Echipele au ieșit în pauză la scorul de 44-39.

În prima jumătate a sfertului trei, BC Timișoara a reușit să treacă în avantaj pentru prima dată (49-50), dar mureșenii au câștigat și acest sfert, chiar și cu un singur punct (14-13). Ultimele zece minute aveau să decidă însă meciul. De la 58-52, scorul a ajuns la 58-70. Acest parțial de 0-18 a început cu coșurile lui Tica și Pesic, după care „leii” au reușit să dezechilibreze situația printr-o serie de reușite ale lui Lewis și Mannigat, care au combinat pentru cinci aruncări reușite din afara semicercului în acest ultim sfert. Între timp, mureșenii nu au găsit drumul spre coș. Primele puncte marcate de ei în acest act s-au înregistrat după mai bine de șapte minute, prin aruncări libere, executate de Adamovic. Fundașul bosniac a fost singurul tigru care a înscris și din acțiune pentru gazde în această perioadă. Cu 25 de secunde înaintea fluierului final, Adamovic era singurul marcator mureșean din acest sfert, dar Ivanovic a marcat două libere care au stabilit scorul final la 67-77.

Principalii performeri ai timișorenilor au fost Kelvin Lewis (19 puncte, 7 recuperări), Vladimir Tica (19 puncte, 6 recuperări), Jahenns Mannigat (14 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) și Radenko Pilcevic (17 puncte, 8 pase decisive). Pentru mureșeni, Filip Adamovic a totalizat 25 de puncte, 4 recuperări și 8 pase decisive, Ousmane Barro 7 puncte și 7 recuperări, iar Vaidotas Peciukas și Kyndall Dykes au mai adăugat câte 10 puncte.

BC Mureș a ajuns astfel la 9 înfrângeri în sezon și lupta pentru playoff devine tot mai grea pentru ei. În etapa următoare, ei vor fi echipa care stă, după care vor juca cu Universitatea Cluj. Timișorenii se deplasează la București pentru a recupera partida cu Steaua, după care vor primi vizita medieșenilor în etapa 18.

Foto: Zsigmond Báthori

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    se mai razbuna si soarta ;)
    incredibila cadere a muresenilor in sfertul 4!!! se pare ca pitestenii au fost razbunati pt sfertul 3 de saptamana trecuta :))!!!

    cu 9 ani în urmă (01.02.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      Prostii!
      Astea-s prostii cu razbunarea, ce treaba au timisorenii cu pitestenii sa-i razbune, timisorenii au jucat pt ei se intimpla la multe echipe asemenea caderi Problema e ca la noi a fost lata de tot, sa nu dai in baschet sapte minute nici un cos inseamna ca e groasa, ori nu vrei ori inseamna ca antrenorul e absolut incapabil Ce e mai grav e ca daca jucatorii au facut-o intentionat inseamna ca sint niste mizerii, puteau sa protesteze altcumva nu sa-si bata joc de aproape 2000 de oameni care platesc abonamente si bilete Desi am fost un fan Srecko astept sa-si dea demisia asa nu se mai poate deja pt noi suporterii e deja umilitor in afara de Gaz si Rovinari n-am batut pe nimeni acasa

      cu 9 ani în urmă (01.02.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Blat
    Blat ordinar: jucatorii in frunte cu antrenorul. Ma mir ca nu au inceput inca huiduielile.

    cu 9 ani în urmă (01.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!