Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara revine pe final și câștigă din nou în fața celor de la U BT Cluj

Marius Petri

Marius Petri
21.11.2014

Liga Națională

Etapa a VIII-a 

Sala "Constantin Jude"

89 - 85

4 - 4 Fișa meciului 2 - 6

După ce au dat piept în prima rundă a Cupei României, când timișorenii au avut câștig de cauză, BC Timișoara și U Banca Transilvania Cluj-Napoca s-au confruntat în această seară pe parchetul sălii “Constantin Jude” într-unul dintre cele mai interesante dueluri programate pentru etapa a VIII-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Începutul partidei este unul echilibrat, cu cele două echipe preluând conducerea în mod succesiv. Timișorenii aruncă predominant din afara semicercului, în vreme ce alb-negrii se bazează pe incursiuni, majoritatea reușite în primele 5 minute de joc, scorul fiind 8-11 la jumătatea sfertului. În continuare, Clujul se menține în față în principal prin reușitele lui Silvășan, în ciuda eficienței bune a bănățenilor de la linia de 6,75m. Ardelenii încheie mai bine sfertul și obțin un avans de 6 puncte, tabela indicând 20-26 după 10 minute de joc.

Tica are parte de o căzătură dură în debutul sfertului secund și este înlocuit de Pesic, iar bănățenii reușesc să se apropie la 3 puncte în minutele următoare. Diferența crește din nou la 7 lungimi cu 5 minute înainte de pauză, însă Jovanovic sună revenirea în tabăra alb-violetă prin 4 puncte consecutive, care duc scorul la 32-35. Gruparea clujeană menține ecartul de una-două posesii și izbutește să-l mărească la ultimele faze ale reprizei, intrând la vestiare cu +6 pe tabelă, 41-47.

Timișorenii nu reușesc să se apropie odată cu reînceperea jocului și se precipită în atac, Clujul mărind diferența la 9 puncte pe fondul greșelilor repetate din partea gazdelor. Lipsiți de aportul căpitanului Jovanovic, cu vizibile probleme de ordin fizic, bănățenii revin la 4 puncte, dar Hargrove își face simtiță prezența și mărește din nou diferența dintre cele două echipe. Ultimele 2 minute ale sfertului readuc speranța în sala “Constantin Jude” și aduc suspansul pe Bega, ultimul sfert urmând să înceapă de la scorul de 63-65.

Milos Pesic deschide ultima perioadă de joc cu o triță prin care Timișoara preia conducerea pentru prima oară după mai bine de 20 de minute de joc. Clujul nu se regăsește în atac, Mandache și Medvedj irosind acțiuni ofensive prin mingi pierdute, de care bănățenii  profită și aruncă sala în aer prin 10 puncte consecutive. Silvășan marchează primul punct al echipei sale după 3’30” din ultimul sfert și, alături de Mandache, întrerupe elanul gazdelor, care conduc cu 75-72 cu 5 minute rămase din joc. Lalovic este eliminat pentru cumulul de greșeli personale, fapt care îngreunează misiunea clujenilor, care se văd conduși cu 81-74 cu 2 minute până la final.  Finalul nu aduce revenirea mult-dorită în tabăra ardeleană, care pierde astfel un meci pe care l-a controlat în mare parte cu scorul de 89-85.

Milos Pesic a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 24 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Acesta a fost asistat de Bogdan Popescu, autor a 20 de puncte și 7 recuperări, Dalibor Persic (13 puncte, 6 recuperări, 2 assist-uri), Kelvin Lewis (11 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive) și Jahenns Manigat, cu 10 puncte, 4 recuperări și tot atâtea pase decisive.

În tabăra clujeană, Mihai Silvășan a fost principalul remarcat, reușind 19 puncte și 4 recuperări. Căpitanul arderenilor a fost secondat de Sean Barnette, cu 16 puncte și 8 recuperări, în vreme ce alți 3 baschetbaliști ai grupării de pe Someșul Mic au adus contribuții importante: Darius Hargrove (14 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări), Curtis Millage (12 puncte, 2 recuperări, 2 assist-uri) și Boris Lalovic, autor a 10 puncte, 2 pase decisive și 2 recuperări.

*foto: Seba Tataru 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!