Stiri Cupa României Masculin

BC Timișoara se califică în Final Four-ul Cupei României

Dan Oancia

Dan Oancia
24.03.2015

După patru înfrângeri consecutive, dintre care două împotriva adversarei sale de astăzi, BC Timișoara a avut o misiune infernală în returul sferturilor de finală ale Cupei României, fiind nevoită să revină de la -8 împotriva campioanei en-titre, CSU Asesoft Ploiești. „Leii” din Banat au arătat o mentalitate de învingători și au obținut calificarea după ce pe parcursul sfertului secund se aflau și la 16 puncte în spatele adversarilor. Scorul final a fost 84-74.

Dragan Petricevic a început cursa de recuperare a celor 8 puncte în formula Jovanovic, Popescu, Persic, Pilcevic și Tica, în vreme ce pentru campioana en-titre s-au aflat pe parchet Pot, Burlacu, Pelekanos, Runkauskas și Zigeranovic. Coordonatorul Jovanovic a marcat primele puncte ale jocului printr-o aruncare de la distanță. După un „run” de 5-0, Asesoftul a preluat conducerea cu 5-6, iar mai apoi 7-8. Runkauskas, cu o „triță”, și-a adus echipa la +5 la jumătatea primului sfert. Același Jovanovic, care a fost din nou principala armă a timișorenilor, a țintit bine din afara semicercului și a făcut 13-14. Petricevic a fost obligat să ceară primul time-out când mai era 1 minut și jumătate din primul sfert, la scorul de 15-21, însă nu a putut schimba nimic la prestația echipei sale, astfel că după primele 10 minute diferența era de 11 puncte în favoarea ploieștenilor, 17-28.

Minutele de secetă au continuat pentru BC Timișoara și în sfertul secund iar oaspeții s-au distanțat la 17-33. Același Jovanovic a pornit cursa de urmărire, fiind excelent de la distanță, 22-33. Burlacu a răspuns cu o aruncare de la 3 puncte, iar Persic și-a acompaniat coordonatorul de joc, aduncându-i pe bănățeni la -8, tot printr-o aruncare de la distanță. Aflat în zi de grație, același Jovanovic și-a trecut în cont alte 3 puncte în urma unui „three point play”. Tica, găsit foarte bine sub panou de Popescu, a scos un coș și fault, astfel că pauza i-a găsit pe timișoreni pe val, revenind de la -16, scor 41-42.

Final încins. Persic, de excepție de la distanță

Bănățenii au revenit de la cabine în aceeași notă, iar Popescu și-a adus echipa în avantaj după ce a transformat un coș cu fault. 46-48 avea să fie la mijlocul sfertului al treilea. Cele 7 puncte consecutive ale lui Persic au distanțat-o pe BC Timișoara la 56-50, iar mai apoi Popescu a restabilit egalitatea la general, 58-50. Pesic a ridicat sala „Constantin Jude” în picioare, 61-52, și alb-violeții erau calificați în Final Four-ul Cupei României. Înaintea ultimelor 10 minute scorul avea să fie 63-54.

Burlacu, de la distanță, a adus-o pe Asesoft la -6, însă TImișoara s-a desprins din nou la +11 când mai erau 5 minute de joc, 71-50. Finalul a fost încins. Runkauskas și-a arătat clasa prin două „trițe” consecutive, iar ploieștenii au revenit la -3 și totul părea încheiat pentru BCT. Persic a aruncat finalul în aer, iar după festivalul de aruncări de la 3 puncte oferit, și-a adus din nou echipa în avantaj, 79-70. După o serie de libere pe final, BC Timișoara a reușit calificarea, 84-74.

Zlatko Jovanovic a  fost principalul marcator de la alb-violeți, cu 24 de puncte, patru recuperări și două pase decisive, urmat de Bogdan Popescu, cu 21 de puncte și 7 recuperări. Persic și-a trecut în cont 19 puncte și șase recuperări. De la CSU Asesoft Ploiești, Runkauskas a marcat 24 de puncte, fiind urmat de Zigeranovic, cu 14 puncte și 6 recuperări.

BC Timișoara obține astfel calificarea în careul de ași al Cupei României, alături de BCM U Pitești, CSUJ Atlassib Sibiu și  BC Mureș Târgu Mureș. Final Four-ul va avea loc la Pitești, în perioada 2-3 aprilie.

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    BRAVO TIMISOARA!!!!
    mi-a fost dat, din mare nefericire, sa vad un nou meci, marca inregistrata "asehotzii"!!! asa ceva, bate orice urma de bun simt si, fara jena, jucatorii de la ploiesti, impreuna cu o brigada de arbitri au incercat sa fure un nou meci!!! ca sa nu mai zicem de comentator care sigur se uita la alt meci!!! finalul a fost penibil rau de tot!!! RUSINE asehotzilor si arbitrihotzilor!!!!!! din fericire, astfel de meciuri se vor rari in viitor....prietenii stiu de ce ;)!!!

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    Federatia trebuie sa ia decizii mai radicale cu nesimtitii astia de arbitrii care se cred buricul pamantului. Unii au promovat pe pile si mai putin pe competentele lor. Tata Ghita nu mai e dragi arbitrii, adio miel de Paste.

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    @rexdecebal
    nici cand sunt invinsi pe teren ploiestenii nu pot fi `scutiti de " asehotism " ?
    deja incepe sa devina o regula pe care o aplica in scris toti frustratii ?
    mai las-o balta tu rege al dacilor , tu decebal,cat si altii precum tine , care nu vad in jucatorii din ploiesti decat hoti.
    pai si acum cand ghita ( raul cel mai mare ) s-a retras , tot hoti suntem ?
    daca arbitrii sunt tolomaci si nu au putere de decizie tot asehotii sunt vinovati ?
    nu vi se pare ca-i prea de tot ?

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Marin Trif :

    Bravo Timisoara
    Felicitari ambelor echipe pentru spectacolul oferit! O singura mentiune: lui Georgica (Toth George) ii revin mare parte din meritele revenirii echipei inainte de pauza ( Vladislaw Tica nici nu a fost in teren). Aparare 1la1 la Zigeranovic fara cos primit, cos de 2p, aparare tot la Zige fara cos, cos de 2p plus fault, libera marcata( -1punct la pauza) -> moment extrem de important atat datorita revenirii cat si dpdv psihologic: sala s-a trezit, a explodat iar ploiestenii au cazut! Sunt suparat ptr ca articolul pe langa ca nu aminteste de evolutia buna a lui Georgica (de Zoran Milencovici nici nu mai zic, desi a facut un meci bun, fara punct marcat dar aparare eficienta si rolul in atac indeplinit) ii atribuie unele reusite ale romanului lui Tica, pe care azi l-a cam dominat Zigeranovic. In rest, arbitrajul nu ma intereseaza, BRAVO TIMISOARA

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    cicicone
    scuze daca am ofuscat sau deranjat vre-un asehotz, asa nu era intentia mea primara!!! ce am vrut eu sa scot in evidenta e faptul ca se s-a fluierat la meciul asta, mai ales in partea 2a, a fost JAF, HOTIE, NESIMTIRE, GROSOLONIE, SFIDARE, ETC, iar cine nu a vazut acest lucru (DIN NOU, a 1000 oara), are o problema de vedere, cu bunul simt sau ratiunea!!! restul e ceea ce ne ineaca de ani de zile....adica zoaie si laturi venite din partea celor care fura!!! si aici sunt postaci platiti?!? jalnic!!!

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Cam asa
    Tica oribil, Georgica foarte bun, Persic inger si demon - sau invers - Zlatko excelent, dar azi Pope a fost senzational! De la ei, Runkauskas jos palaria!
    Arbitraj, putin zis penibil. Se intrebau unii pe altii ce sa dicteze?!
    Sala, ca niciodata!
    Probabil ca in play-off tot cu Asesoft. Pana atunci, la Sibiu, apoi cu Pitesti la turneu, si poate...finala!

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Frustati
    Sti ce inseamna frustat? Nu cerem nimic altceva decat corectitudine prietene, ca echipele sa joace de la egal la egal, nu sa vina un arbitru incompetent sa strice meciul. Prea gresesc numai impotriva altor echipe, prea aveti mereu avantaje. Demonstrati pe teren de acum incolo valoarea pe care o aveti prin jocuri corecte, nu prin trucuri necurate.

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    În "air" la limba maternă
    Air99 debutează în forţă cu o întrebare antologică: „ Şti ce înseamnă frustat ?”
    Normal că Cione nu ştie ce e acela frustrat. Cred însă că ştie doar ce e acela frustrat.
    Cred că vigurosul şi-a luat numele acesta de scenă(Air) englezesc tocmai din cauză că,în limba română, merge pe o gheaţă foarte, foarte subţire care, se pare, în cazul lui, chiar s-a spart. Air, prietene, verbul a şti se conjugă la persoana a II-singular „tu ştii”, nu”tu şti”, copil de pripas al limbii materne, ce eşti…

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    re
    De aia nu poti tu sa dormi noaptea?

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    Prietene sa ne uitam si pe comentariile tale. Intr-un comentariu spui "ptr ca s-a suprspus", tot in acelasi comentariu spui "Ca si MariusCalin si eu cred ca" asa ca daca te dai mare gramatician uita-te si la ce spui. Aici discutam de baschet, nu ne uitam dupa cuvinte scrise in repezeala.

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Air99 :

    Re
    Ai scris genuchi, corect este genunchi. Prietene vorbesti de altii si tu ce faci?

    cu 9 ani în urmă (24.03.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    hotii
    In ultimul timp a inceput lumea sa scandeze "hotii, hotii" la meciurile contra Ploiesti. La Pitesti s-a strigat, la Timisoara la fel... Saracii sunt raniti si financiar si la lot si noi tot avem impresia ca ii ajuta arbitrii...

    cu 9 ani în urmă (25.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!