Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara se impune în fața Sibiului după un joc entuziasmant în repriza a doua

Marius Petri

Marius Petri
23.12.2014

Liga Națională

Etapa a XIII-a

92 - 75

Sala "Constantin Jude"

6 - 6 Fișa meciului 7 - 5

Ultima etapă din 2014 a Ligii Naționale de Baschet Masculin a programat disputa dintre BC Timișoara și CSU Atlassib Sibiu, pe parchetul sălii “Constantin Jude” din orașul de pe Bega.

Sibiu intră bine în meci și izbutește 4 puncte consecutive în primul minut de joc, însă Jovanovic își face simțită prezența și, alături de Tica, aduce formația timișoreană la conducere. Oaspeții încearcă o apărare avansată, dar jocul este echilibrat, cele două echipe ajungând succesiv în avantaj. Principala armă a bănățenilor, aruncările de 3 puncte, nu funcționează în primul sfert și CSU Atlassib se distanțează la 7 puncte grație lui Hurd. Intrarea lui Popescu pe parchet aduce un alt suflu în tabăra alb-violetă, care reduce handicapul la 3 lungimi, astfel încât primul act al jocului se încheie cu scorul de 17-20.

Gruparea sibiană începe bine și al doilea sfert și reușește să pună 11 puncte în fața gazdelor cu 5 minute înaintea pauzei, profitând și de ratările repetate ale “leilor” din spatele liniei semicercului. Urmează o perioadă mai bună pentru gazde, care se apropie la 2 puncte în ultimele două minute ale reprizei. Sibienii nu se regăsesc sub panoul advers și Lewis aduce egalarea pentru formația timișoreană, care intră la vestiare în avantaj, 38-36, datorită unui coș marcat de Persic în ultimele secunde.

Popovic egalează pentru CSU Sibiu la prima fază de la reluarea jocului, dar nu reușește să revină în frunte, timișorenii fiind mult mai determinați ca în prima parte a partidei. Rolurile se inversează și, contrar parcursului meciului din primele 20 de minute de joc, ardelenii sunt cei aflați în dificultate, cu BC Timișoara aflată la conducere. Gazdele pun stăpânire pe joc și se distanțează la peste 10 puncte, având și un procentaj considerabil mai bun din spatele liniei de 6.75m decât în prima repriză. În acest timp, nervii se încing pe margine, unde Miodrag Perisic se exteriorizează și se ceartă cu antrenorii adverși, deranjat și de unele decizii ale brigăzii de arbitri, în vreme ce tabela indică 62-49 înaintea ultimelor 10 minute.

Sfertul patru debutează cu o lovitură grea pentru sibieni, care-l pierd pe Chris Lee, eliminat pentru cumulul de greșeli personale. Astfel, ardelenii au o misiune foarte grea, pe care încearcă s-o combată prin determinare și o apărare agresivă. De cealaltă parte, gazdele practică un joc mult mai dezinvolt, fiind aproape siguri de victorie datorită avansului de 20 de puncte înregistrat cu 5 minute rămase până la final. Astfel, sibienii reușesc doar să reducă handicapul în ultimele minute de joc și partida se încheie cu victoria gazdelor, scor 92-75.

În urma acestui rezultat, Timișoara încheie prima parte a campionatului cu un bilanț de 6 victorii și tot atâtea înfrângeri, în timp ce CSU Sibiu ajunge la 7 succese și 5 eșecuri, continuând perioada de “secetă” pe teren străin, unde au câștigat o singură partidă din șase deplasări.

În ceea ce privește remarcații partidei, Vladimir Tica a fost cel mai bun baschetbalist al confruntării, cu 21 de puncte și 5 recuperări, fiind urmat, în tabăra gazdă, de Zlatko Jovanovic, autor a 15 puncte, 8 assist-uri, 3 recuperări și Dalibor Persic (14 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări).

De partea cealaltă, Milos Bojovic a ieșit din nou în evidență cu 20 de puncte, 3 recuperări și 3 assist-uri, secondat de Leroy Hurd (19 puncte, 7 recuperări), care continuă evoluțiile bune pentru formația ardeleană. De asemenea, o evoluție bună a avut LeVar Seals, acesta reușind 13 puncte și 5 recuperări.

*foto: facebook.com/BaschetClubTimisoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe aditza :

    pacat, baschetul se joaca in 5
    Normal ca Bojovic "s-a remarcat" iar, ca daca da in medie 20 de aruncari pe meci in timp ce Popovici abia daca pune mana pe minge (desi are o super precizie de la 3p). Media aruncarilor celorlalti jucatori e probabil 10 aruncari pe meci. Poate daca ar pasa in loc sa arunce de pe burta (cum a facut azi desi erau 4 oameni pe el si logic 3 coechipieri erau liberi dintre care seals si popovic la 3 p)...Dar suporterii il pupa in fund, las' ca merge asa..PS> cand e si popa calta si bojovic pe teren stim sigur ca numai ei ating mingea aia

    cu 9 ani în urmă (23.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu :

    titlu eronat
    Marius Petri, verifica rezultatele in etapa a cincea Sibiul a castigat in deplasare, cu U BT Cluj scor 83-82.

    cu 9 ani în urmă (23.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!