Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara se retrage din campionat și cupele europene

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.09.2015

O informație de ultimă oră întoarce pe dos baschetul din țara noastră, în special cel masculin. Conform site-urilor locale, Baschet Club Timișoara se va retrage atât din campionat, cât și din FIBA Europe Cup, iar toți baschetbaliștii echipei vor fi liberi de contract începând cu ziua de azi, 22 septembrie. 

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a explicat cu lux de amănunte situația din curtea „leilor”. 

„Am și primit deja de la secția de baschet mesajul care mă anunța retragerea echipei din campionat, din cupele europene și trimiterea către jucători a unor înștiințări că sunt liberi de contract, începand de azi. Juriștii nu au vrut să semneze acel contract concretizat pentru fiecare asociație. Am cerut explicații. Mai întâi am primit o explicație de-a dreptul uluitoare, și anume că prin acel contract s-ar dubla finanțarea, că finanțarea a fost aprobată o dată, cu titlu de cotizație, și dacă mai semnăm un contract înseamnă că mai dăm alți bani. Asta, deși în textul contractului scrie limpede că se referă la finanțarea prin cotizație a asociațiilor la care CL este membru constitutiv. Despre ce competență să mai vorbim în acest caz? Am încercat în continuare, le-am cerut juriștilor să vină cu alte exprimări, cu alte formule, inclusiv astăzi conveniserăm să nu mai numim «contract» acel document, ci sa apară o nouă HCL care sa fie ceva de genul «hotărâre privind reglementarea modului de plată a cotizației, verificarea utilizării ei și drepturile și obligațiile cotizantului, deci CL, pe de o parte, si ale asociației, pe de altă parte». Le-am spus să mai citească si să vină cu orice fel de corecții la textele care nu-mi aparțin mie. Niciun jurist nu a semnat documentul și nu am putut să vi-l prezentăm aici. Consecința? Am și primit deja de la baschet mesajul: «retragerea din campionat și din cupele europene și trimiterea către jucători a unor înștiințări că sunt liberi de contract, eliberarea apartamentelor ocupate de club în două zile, începând de astăzi». Evident că urmează, în lanț, consecințele fatale pentru toate celelalte cluburi”, a declarat primarul Robu, citat de opiniatimisoarei.ro.

Vom reveni cu amănunte, respectiv cu poziții oficiale ale reprezentanților BC Timișoara. 

Baschet Club Timișoara a pierdut primul meci din noul sezon competițional 2015-2016, la Târgu Jiu, 59-65, în manșa tur din faza optimilor de finală. 

Citiți și:

BC Timișoara dispută partida împotriva Energiei cu maieurile de antrenament

*Foto: timisoreni.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Timisoara
    Sper din suflet sa se gaseasca urgent solutii,poate si dinspre mediul privat;au echipa buna,au traditie,ar fi mare pacat!Bafta multa!

    cu 8 ani în urmă (23.09.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!