Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BCM Tymes Politehnica Timişoara şi-a prezentat lotul

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
14.08.2014

Foto: banatsport.ro

BCM Danzio Timişoara e istorie. Noua echipa de baschet feminin a Timişoarei, denumită BCM Tymes Politehnica Timişoara, a preluat doar certificatul de identitate sportivă a fostei echipei, conducerea făcând parte dintr-un nou ONG ce s-a asociat cu Universitatea Politehnică Timişoara. Toate aceste informaţii au fost făcute public de către preşedintele BCM, Marinco Lazarov, care se aşteaptă să atragă mai mulţi sponsori din mediul privat.

Asocierea cu Politehnica e în curs de formare, avem însă deja dreptul de a folosi brandul Politehnicii. Domnul rector Şerban a fost foarte deschis, ne-a ajutat la cazarea noilor jucătoare în spaţiile UPT.

Pe timpuri, se spunea despre gugulani că sunt cei mai mândri și mai zgârciți. Eu sunt timișorean, dar mi se pare că mediul de afaceri din oraș le calcă pe urme și se lasă foarte greu atras să susţină activitatea sportivă. Dar nu e în totalitate vina oamenilor de afaceri. Actuala lege a sportului e creată anapoda. O ştie toată lumea, dar nimeni nu schimbă nimic. În Ungaria, dacă susţii o echipă de juniori, ţi se scade 60% din impozitul pe profit, iar dacă susţii o echipă de seniori, ţi se scade 40%, a spus Lazarov, conform banatsport.ro

În ceea ce îl priveşte pe antrenorul Ljubomir Kolarevic, oficialul timişorean a avut doar cuvinte de laudă la adresa acestuia.

S-au discutat mai multe variante dar, deoarece e o echipă nouă iar dorinţa noastră e de a intra în play-off, am adus un antrenor tânăr, cu dorinţă de afirmare, cu licenţă FIBA şi absolvent al Institutului din Belgrad. El a mai antrenat la clubul nostru, în urmă cu trei sezoane. Un antrenor cu o carte de vizită extraordinară, cum e Miroslav Popov de la Alba Iulia, costă foarte mult. Dorim să mergem cu paşi mici şi să încercăm să urcăm. Sunt 8 jucătoare noi, domnul Kolarevic e dispus la o muncă grea, fetele la fel. Sperăm să formăm o echipă, o familie, care să meargă împreună şi să obţină rezultate, a declarat președintele Lazarov pentru aceeaşi sursă.

Pe lângă Adelina Ştefa, Jefimija Karakasevic, Mădălina Geleriu, Alexandra Dumitrache, Diana Moraru, Ioana Ghizilă, Natasa Mikic, Biljana Pesovic şi Natasa Krnjetina, anunţate până la ora actuală de către site-ul nostru, singurele noutăţi sunt Vladinka Erak, o sportivă în vârstă de 30 de ani ce măsoară 1.90, evoluează pe poziţia de pivot şi a mai trecut pe la Sportul Studenţesc şi Olimpia Braşov, şi Zahra Serrieh, tânără speranţă de 16 ani componentă a lotului naţional U16 feminin

În ceea ce priveşte obiectivul, Lazarov îşi doreşte calificarea în playoff.

„Noi încercăm să prindem play-off-ul. Sezonul viitor îl văd unul destul de dificil, pentru că vin multe jucătoare noi, un antrenor nou, dar toată lumea are obiectivul de a creşte şi a reprezenta oraşul. Sperăm ca actualii şi viitorii suporteri să fie mândri de această echipă. Aceste jucătoare sunt aici pentru a apăra colorile şi pentru a se bate pentru rezultat. Vom juca la victorie în toate jocurile, idiferent dacă jucăm cu Târgovişte sau cu Târgu Mureş. În primul rând acasă, dacă vom avea susţinerea publicului, vom merge la victorie

Gruparea se va reuni pe 20 august, iar în presezon se vor susţine mai multe meciuri amicale, printre care şi un turneu de prezentare la care au confirmat prezenţa KK Vârşeţ, Universitatea Cluj şi CSM Satu Mare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!