Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești și SCM U Craiova se întâlnesc în ultimul meci al etapei a 20-a

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.02.2017

Formațiile BCM U Pitești și SCM Universitatea Craiova trag azi cortina peste cea de-a 20-a rundă din Liga Națională de Baschet Masculin cu un duel direct în Sala Trivale din Pitești. Confruntarea dintre cele două formații va debuta începând cu ora 20:00 și va fi transmisă live de postul de televiziune DigiSport 4. 

Înaintea disputei din această seară, Piteștiul se află pe poziția a 6-a în LNBM cu un bilanț activ de 10 meciuri câștigate și 7 pierdute, având un total de 27 de puncte. În runda precedentă, cea intermediară, argeșenii s-au impus în fieful ultimei clasate, Olimpic Baia Mare, 83-56, asta după ce în weekend-ul anterior au cedat pe teren propriu în fața celor de la CSU Sibiu, 71-80.

De cealaltă parte, trupa din Bănie are la activ 5 eșecuri consecutive, fiind pe locul 10 în clasament cu 21 de puncte, având doar 4 meciuri câștigate și 13 pierdute. În runda intemediară, craiovenii au fost la un pas să detuneze bomba, pierzând la un singur punct diferență, acasă, cu liderul U-BT Cluj, scor 74-75. Apoi, în etapa care s-a desfășurat în weekend, „leii” olteni au cedat în fieful celor de la Dinamo, 86-88. 

Meciul de astăzi va consemna deja a 4-a întâlnire directă dintre Pitești și Craiova în sezonul competițional 2016-2017. Cele două echipe au disputat o dublă manșă în Cupa României, acolo unde doljenii au avut câștig de cauză în urma a două victorii, 81-77 la Pitești, respectiv 81-74 în Polivalenta din Bănie. Celălalt duel s-a întregistrat în turul de campionat, atunci când elevii lui Hristu Șapera au câștigat în deplasare cu 90-77. Per total, BCM U Pitești și SCM U Craiova și-au dat întâlnire până în prezent de 20 de ori, timp în care oltenii s-au impus de 12 ori, iar 8 victorii le-au revenit argeșenilor. 

Formația pregătită de Hristu Șapera pornește cu prima șansă în disputa de diseară, având în spate moralul, avantajul terenului propriu, poziția din clasament, valoarea lotului și rezultatul direct din turul de campionat. De cealaltă parte însă, Craiova a arătat în ultimele etape că poate pune probleme și celor mai important echipe din campionat, pierzând la un punct cu U-BT Cluj, la 5 cu echipa campioană din Oradea, la unul cu Galațiul sau la 6 cu Timișoara. 

Triou-ul de arbitri care va conduce meciul din această seară este format din Marius Ciulin, Bogdan Podar și Sefer Bedir, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Zoltan Raduly. 

*Foto: Facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!