Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita celor de la CSM Steaua Eximbank București

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
16.03.2018

bcm u pitesti steaua

Sala din Trivale urmează să găzduiască un meci ce se anunță a fi extrem de echilibrat între CSM Steaua Eximbank București, ocupanta locului 5, cu un bilanț de 13 victorii și 6 înfrângeri, cu 32 de puncte și BCM U Pitești, ocupanta locului 6, cu un bilanț de 12 victorii și 8 înfrângeri, având tot 32 de puncte, dar un meci disputat în plus.

BCMU Pitești vine după o înfrângere grea în fața celor de la CSM CSU Oradea, scor 85 - 81 (29–17, 23-20, 13-27, 20-17), stabilită în ultimele minute, în urma unor decizii controversate ale arbitrilor. Inițial, meciul părea a fi o victorie ușoară pentru orădeni, însă revenirea spectaculoasă a pitestenilor a făcut ca finalul să fie unul foarte echilibrat și plin de suspans. Cel mai bun jucător al argeșenilor a fost Titus Nicoară, autorul a 19 puncte și 10 recuperări, pentru un indice de eficientă de 23.

În schimb, CSM Steaua Eximbank București tocmai a bifat o victorie clară în față celor de la BC Timba Timișoara, scor 75-43 (25-6, 16-13, 17-8, 17-16). Dragan Zekovic a fost cel mai bun jucător al acestora, cu 13 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 18.

În meciul tur, CSM Steaua Eximbank București a învins categoric cu scorul 96-71 (24-14, 27-28, 25-15, 20-14), în baza unui joc defensiv excelent. Cel mai bun jucător al steliștilor a fost Brandon Taylor, cu 24 de puncte, 3 recuperări și 8 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 31, dar s-au remarcat prin punctele marcate și Drăgan Zekovic (22 de puncte), Luka Lapornik (17 puncte) și Cătălin Baciu (15 puncte). Cel mai bun jucător al pitestenilor în acest meci a fost Aleksandar Kostoski cu 15 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 15.

Componența celor două echipe diferă, însă, față de meciul tur: CSM Steaua Eximbank București și-a întărit lotul cu Randal Falker și Jonte Flowers și încă nu poate beneficia de serviciile lui Iuri Fraseniuc, care este încă în perioada de recuperare, iar BCM U Pitești a renunțat la Laszlo Lazar și a transferat doi noi jucători: Szabolcz Santa și Jonathan Person. De asemenea, piteștenii nu pot juca încă în formulă completă din cauza unei accidentări a lui Matti Nuutinen, aflat, de asemenea, in proces de recuperare.

Elevii lui Hristu Sapera au nevoie de o victorie în unul din ultimele două meciuri din prima faza a campionatului pentru a își asigura prezența în Top 6, fiind singura echipa al cărei loc încă mai e amenințat, din punct de vedere matematic, de posibiltatea a 3 victorii din 3 meciuri jucate pentru SCMU Craiova, mai exact victoriile cu BC SCM Timișoara, CS Politehnică Iași și CS Phoenix Galați.

Partida va avea loc sâmbătă, 17 martie, începând cu orele 19:00, în sala Trivale din Pitești, și nu va fi transmisă.

*foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!