Stiri Cupa României Masculin

BCM U Pitești, victorie pe final în turul sferturilor Cupei României

Dan Oancia

Dan Oancia
05.01.2015

BC Timba Timișoara și BCM U Pitești au pornit caravana jocurilor oficiale în noul an prin confruntarea din această seară din sferturile de finală ale Cupei României. După un parcurs echilibrat până la capătul primelor trei sferturi, argeșenii s-au impus pe final cu 10 puncte, scor 87-77. Înaintea acestei dispute, în ultimul meci dintre cele două echipe, desfășurat în sala „Constantin Jude”, Piteștiul s-a impus la șapte puncte.

Piteștenii și-au arătat plusul de valoarea al lotului în primele 10 minute, pe care le-a câștigat la trei puncte diferență, scor 21-24. După mult timp în formulă completă, ultimul recuperat fiind noul sosit Ivan Miskovic, care suferise o entorsă la primul său antrenament, „urșii” au ținut aproape de adversarii lor veniţi din Trivale.

Sfertul secund s-a desfășurat sub aceeași nota de echilibru, lăsând ca suspansul să persiste în cea de-a doua jumătate a jocului. Principala armă a timișorenilor, Mijatovic, cu 19 puncte după primele 20 de minute, a făcut ca scorul de la pauză să rămână tot la trei puncte diferență, scorul dinaintea intrării la cabine fiind 42-45 pentru BCM U Pitești.

Amfitrionii au trecut la conducere odată cu începerea sfertului 3. După ce s-au apropiat treptat, egalând pentru prima dată la 50, timișorenii au trecut la conducere la trei puncte diferență, 59-56, când mai era un minut din sfertul al treilea, același scor rămânând și la intrarea în ultimele 10 minute.

Reljic, iar mai apoi noul sosit Miskovic au fost în centrul atenției în startul ultimului sfert, aducând-o pe Timba la cinci lungimi dinstanță. Oaspeții nu s-au lăsat mai prejos, replicând prin aruncarea de 3 puncte a lui Kovac, ca Fraseniuc să reușească alte 5 puncte. Piteștenii s-au distanțat la 7 puncte înainte cu două minute de final, moment în care Bogdan Murărescu a fost nevoit să ceară time-out. Indicaţiile venite în timpul scurtei odihne nu au contribuit cu nimic la micşorarea diferenţei, ecartul din final fiind de 10 puncte, 77-87 pentru BCM U Pitești.

Returul va avea loc vineri, 9 ianuarie, în sala din Trivale.

*Foto: sport9.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    re
    Returul pe 9 la ora 15.00...stiu ca e drum lung pana in Timisoara dupa dar ora 3? Copii pleaca usor de la scoala dar noi clasa muncitoare...nici nu a inceput bine munca si deja sa chiulim si noi...
    Apropo ce a patit Kovacevic? Gata e out?

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești GETA :

    avantaj bun
    Felicitari intregii echipe! Au stiut sa gestioneze finalul de meci chiar daca Faber nu a jucat nimic in aceasta seara. Trebuie sa ii gasim inclocuitor. Nu stiu ce s-a intamplat cu Kovacevic, probabil e incert, nu cred ca se renunta asa repede la un jucator. @tzontzolino, meciul e la ora 15 deoarece in perioada aia e un turneu de handbal la Pitesti, european parca. Hai Pitestiul!

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Faber
    V-ati convins ca Faber nu are nici o legătură cu baschetul ? Degeaba încearcă unii sa-l apere , se vede de la o posta ca e incredibil de slab. Cu un jucător decent în locul lui am fi chiar o echipa de temut a campionatului. Știți ce m-a deranjat în seara ăsta la Faber? Nu ca a fost nul sau ca are doar 1 punct marcat. Are zero acțiuni la coș în 14 min. Zero. Nici o aruncare de 2 sau 3 puncte. Oricum, felicitări pt victorie. Ross e un jucător mare. Returul este de la orele 15 întrucât după orele 17 este turneul de calificare la CM handbal tineret

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    3?!?!?!?!?!
    Vroiam sa vin la meci....dar la ora aia!!!!!!pacat
    Kovacevic e accidentat.

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    faber
    N.am vazut meciul.din ce am vz faber e folosit mai mult pe aparare.si pe poz 4 joaca cand yurii nu se poate apara la adversar din cate am inteles.faber e un jucator tanar ,care probabil a venit pe un contract micut.e greu sa ai 2 jucatori pe acelasi post la fel de buni.

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    ross
    Ross e printre putinii jucatori din romania capabili de un triple-double.probabil ca nu o sa.l mai putem tine inca un sezon

    cu 9 ani în urmă (05.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!