Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Beatrice Mãdãlina Alaiba, primul transfer la Phoenix

Costin Marinescu, Cătălin Rădulescu (Galați)

Costin Marinescu, Cătălin Rădulescu (Galați)
28.07.2013

Abia revenit de la Tallin unde a absolvit un curs de trei ani în urma cãruia a primit „FIBA Europe Coaching Certificate”, managerul lui Phoenix Galați, Florin Nini, a trecut la munca de birou.

La sfârșitul sãptãmânii s-a perfectat primul transfer din aceastã varã pentru echipa femininã, care din octombrie va evolua în primul eșalon al baschetului feminin românesc. Este vorba de Beatrice Mãdãlina Alaiba, o jucãtoare de 22 ani, originarã din Galați. Beatrice măsoară 183 cm și care evolueazã pe poziția 4.

„Așa cum ne-am propus am început sã readucem gãlãțencele acasã. Mãdãlina a fost descoperitã și crescutã de antrenoarea Andrada Miron, a jucat la Sportul Studenþesc și Tg. Mureș, are ceva experiență în Ligă și va fi una din jucãtoarele de bazã”, a declarat Florin Nini.

În sezonul trecut al LNBF, Mădălina Alaiba a evoluat la Nova Vita Tg. Mureș în 25 partide și a avut medii pe meci de 15:17 minute, 3.7 puncte și 1.7 recuperări.

În acest moment, lotul de jucătoare al gălățencelor are următoarea componență: Raluca Neculache, Andreea Crețu, ambele internaționale Under 16, Alexandra Graur, Mihaela Hurduc, Andreea Șoptica, Beatrice Mãdãlina Alaiba. Zilele urmãtoare vor mai fi perfectate alte 2 sau 3 transferuri.

Staff-ul a fost completat cu fizioterapeutul Eugen Pascale, care a trecut, de-a lungul carierei, pe la CSU Metal, Tomis 2004 Constanța și Naționala de volei feminin.

„Sunt în discuþii avansate și pentru postul de antrenor principal. Am douã variante, ambele din strãinãtate și sper ca sãptãmâna viitoare sã rezolvãm și aceastã problemã”, a concluzionat Nini.

Phoenix va începe pregãtirile pe 10 august.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!