Stiri

Belarus și Muntenegru se califică în sferturile EuroBasket 2015, în ciuda înfrângerilor

Eduard Popa

Eduard Popa
22.06.2015

spania_belarus

În urma meciurilor de duminică seară de la Debrecen am aflat primele patru echipe calificate în sferturile de finală ale Campionatului European de Baschet Feminin, Eurobasket 2015.

În ultima etapă a Grupei E s-au înregistrat următoarele scoruri: Turcia - Cehia 59-48, Franța - Belarus 64-58 și Grecia - Muntenegru 76-63. Turcia a câștigat grupa cu 4 victorii din 5 meciuri, la fel ca și Franța, care a avut un coșaveraj mai mic (+37 față de +31) și a terminat pe locul secund. Tot prin prisma coșaverajului, Belarus era sigură de calificare, în ciuda faptului că avea doar două victorii din 5 meciuri (349/323 + 26). Pentru ultima poziție ce permitea calificarea în faza următoare, după înfrângerea Cehiei în primul meci al zilei, mai rămâneau să se lupte Grecia și Muntenegru. 

Elenele aveau nevoie de o victorie la un avantaj de cel puțin 15 puncte pentru a se califica în sferturi, misiune ce nu mai părea atât de dificilă după ce la pauză conduceau cu 20 de puncte (44-24). Muntenegrencele și-au intrat în mână în sfertul trei, pe care l-au câștigat cu 24-14, dar după un parțial de 10-0 grecoaicele aveau 17 puncte în față (70-53). Dar aruncările de 3 pct ale Jelenei Skerovic și Snezanei Aleksic au redus diferența astfel încât să permită Muntenegrului calificarea în dauna Greciei, din cauza coșaverajului. Scorul final a arătat 76-63 pentru Grecia, care nu avea rezultatele meciurilor directe cu Belarus și Muntenegru în favoarea sa. 

Astfel grecoaicele au așteptat o victorie a Belarusului în fața Franței, în ultima partidă a zilei. Din păcate pentru ele victoria aceea nu a venit, iar duelul pentru locurile 3-4 au devenit o poveste în trei. Drept urmare s-au luat în considerare meciurile dintre Belarus, Muntenegru și Grecia. Dat fiind faptul că în meciul cu Belarus elenele pierduseră la 25 de pct (82-57) și au câștigat la 13 pct, aveau un coșaveraj de -12, pe când Muntenegru (învingătoare în fața Belarusului cu 77-72) a avut un coșaveraj de -8. Astfel că efortul Greciei din ultimul meci, dar și cele 29 de pct ale Zoei Dimitrakou, au fost de prisos. 

Astfel, clasamentul final al Grupei E arată astfel: 1. Turcia, 2. Franța, 3. Belarus, 4. Muntenegru, 5. Grecia, 6. Republica Cehia. 

Din păcate pentru Muntenegru, chiar dacă au reușit să se califice în faza următoare, meciurile următoare vor fi foarte dificil de gestionat din cauza accidentării Jelenei Dubljevic, una dintre cele mai bune jucătoare din Europa. Jucătoarea lui Galatasaray a suferit o accidentare la gleznă în prima fază a grupelor și sunt foarte mici să mai evolueze în acest turneu. 

Mâine seară vom afla și celelalte patru echipe calificate în sferturi, după ultimele meciuri din Grupa F.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate