Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Murărescu: “Trebuie să tragem tare să ne omogenizăm”

Marius Petri

Marius Petri
19.09.2014

BC Timba a înregistrat o nouă înfrângere, scor 58-60, contra sârbilor de la KK Vrset, într-o partidă de verificare disputată ieri pe parchetul sălii “Constantin Jude” din Timișoara. La finalul meciului, tehnicianul formației de pe Bega, Bogdan Murărescu, a vorbit cu presa despre impresiile lăsate de acest amical:

Nu prea ne-a interesat rezultatul, astăzi chiar am vrut să câștigăm, nu s-a pus problema de dorință. Am folosit o echipă practic nouă, cu mulți jucători noi, mulți dintre ei pe posturi diferite. Am suferit foarte mult în atac, însă pe faza de apărare ne-am descurcat foarte bine. Din păcate am scârțâit în atac pentru că dacă jucătorii nu joacă pe posturile lor și nu am reușit să aducem baschetbaliști la timp... trebuie să tragem foarte tare să ne omogenizăm. Cred că am adus jucători valoroși individual, mai urmează să-i și integrăm.”

În ceea ce-l privește pe Leonard Filip, cel mai bun marcator în partida cu sârbii (15p), antrenorul timișorean nu a avut cuvinte de laudă, declarându-se nemulțumit de prestația defensivă a baschetbalistului:

„După părerea mea, nu a jucat bine. Nu știu care e opinia lui, dar din punctul meu de vedere, a jucat foarte prost. Punctele sunt prea puțin importante pentru mine. Important e că adversarul lui a reușit vreo șapte urmăriri ofensive, deci efortul lui nu s-a concretizat.”

Partida cu KK Vrset a coincis cu debutul în galben-negru pentru cea mai recentă achiziție a Timbei, sârbul Danilo Mijatovic. Acesta a început bine pe Bega, cu 13 puncte și pare să aibă potențial pentru a deveni om de bază la Timișoara. În privința acestuia și a celorlalte transferuri, Murărescu a declarat:

Mijatovic este un jucător de pozițiile 4-5 care a jucat ultima oară în Polonia, la Anwil, iar înainte a fost căpitanul echipei Radnicki timp de 4 ani, în Liga Adriatică. Este un jucător cu experiență foarte mare, un baschetbalist cu un profil pe care mi-l doream, cu mână bună de afară, luptător. Sperăm să se integreze cât mai repede și el, și Sljivancanin, care astăzi a jucat vreo 15 minute, dar e doar la 50% din capacitate. Urmează să vină luni și Glen Dandridge, deci avem de muncit în următoarele două săptămâni la integrarea acestor sportivi.

În plus, nici Petrovic nu a jucat astăzi, este urmărit de ghinion. N-am reușit până acum să jucăm niciun meci în efectiv complet, sper că la meciul de la Cluj să am tot lotul la dispoziție.”

Deși sezonul 2014-2015 bate la ușă, tehnicianul Timbei nu are o idee clară despre potențialul echipei sale, care a fost decimată de accidentări în perioada de pregătire:

„Nu ne gândim la ce putem obține pentru că încă nu ne-am făcut o imagine clară despre echipă din cauza faptului că nu am jucat cu toți sportivii din lot. Cu siguranță că ne vom propune să câștigăm fiecare meci.”

Primul meci pentru BC Timba în noul an competițional va avea loc la Cluj-Napoca, contra Universității, în primul tur al Cupei României. Partida se va disputa duminică, 27 septembrie.

*foto: Mihai Toth (facebook.com/BCTimba)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!