Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Memorialul Antonio Alexe - Milos Petkovic, un jucator de urmarit

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.09.2012

Milos Petkovic se anunta a fi una dintre atractiile turneului memorial Antonio Alexe, in desfasurare la Oradea, la finele acestei saptamani. Jucatorul sarb va evolua pentru U Mobitelco Cluj-Napoca in incercarea de a-si face un loc in echipa lui Niksa Bavcevic pentru sezonul competitional 2012/13.

Petkovic este un produs al scolii de baschet din Vrsac, una pe cale de disparitie dupa retragerea sponsorului, compania farmaceutica Hemofarm. Alaturi de acest club, Milos a jucat in sezonul 2008/09 in Nike International Junior Tournament, competitie organizata sub egida Euroleague Basketball si destinata celor mai bune scoli de baschet din Europa. Aici, Petkovic a bifat sapte prezente cu medii de 5.6 puncte, 3.6 recuperari, 1.1 pase decisive si 0.9 interceptii cu 1.6 posesii pierdute in 29 minute pe meci pentru 4.6 la eficienta.

Sportivul sarb va implini 21 de ani la finele acestei luni si ultima data a evoluat in Macedonia pentru Kozuv. Aici a bifat 9 prezente cu medii de 12.0 puncte, 4.3 recuperari si 0.8 pase decisive in 30 minute. A avut procentaje de 60% la aruncarile din actiune si 57% la linia de pedeapsa.

Desi se afla de ceva timp in pregatiri cu U Mobitelco Cluj-Napoca, Petkovic nu a fost anuntat ca fiind un jucator legitimat al acestui club pentru sezonul 2012/13. El continua alaturi de trupa lui Bavcevic in conditiile absentelor mai multor jucatori orintre care si Reinar Hallik, Mihai Silvasan, respectiv Steve Ross, toti cu contract semnat pentru sezonul 2012/13 la Cluj, insa niciunul prezent in pregatiri in aceasta perioada cu echipa. Petkovic joaca pe pozitiile 3-4 si masoara 2.03 metri.

Surse apropiate site-ului nostru au confirmat faptul ca cei din conducerea clubului clujean ezita sa ii ofere un contract lui Petkovic pentru ca ar fi prea tanar. Totusi, tinand cont de scoala de baschet din care provine si potentialul aratat in precedentele partide de pregatire, Milos Petkovic se anunta un jucator mai mult decat interesant pentru Divizia A.

4 comentarii la aceasta stire:
  • mandyke :

    orbi
    se pare ca toata lumea il remarca, numai cei de la U sunt orbi. In trecut ofereau contracte la unii altii pe baza de filmulete si recomandari, iar acuma au in fata lor ceva palpabil si ezita ... u must be stupid.

    cu 11 ani în urmă (07.09.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe minu-s :

    promovarea tineretului
    Parca era vorba ca noul antrenor promoveaza tinerii, de ce ar ezita atunci sa-l ia pe Petkovic? Oricum am observat ca joaca bine si ar fi ciudat sa nu-l ia la echipa

    cu 11 ani în urmă (07.09.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Petkovic
    Daca ati fi urmarit meciurile de pana acuma ati fi vazut ca joaca 4 (si 5) pozitie pe care joaca si Rynar Halik si Silva deci pozitie care nu se cere dublata.... Poate ca asta ar fi unu dintre motive..... inclin sa cred ca atat Cristescu cat si Niksa Bavcevic stiu ce fac si de ce fac ceea ce fac! Si daca au zis ca promoveaza tineri asta inseamna ca promoveaza juniorii nostrii si nu juniorii altora......

    @ Totalbaschet: Petkovic nu a jucat nici un meci 3-4 ci doar 4-5 (cand joaca 4 marcheaza mai putin, cand este folosit 5 marcheaza mult mai mult dar daca el joaca 5 atunci Niksa Bavcevic il muta pe 4 pe John Ofoegbu si asta spun din ce am vazut la toate meciurile de acasa!

    Ce am spus mai sus despre Petkovic nu inseamna ca nu imi place cum joaca sau ca nu ar trebui sa prinda echipa pentru ca ar fi absurd sa spun asta, este un jucator bun care promite!

    cu 11 ani în urmă (07.09.2012) Raspunde
  • mandyke :

    @hell
    da si nu prea. Da - Petkovic joaca 5 si 4 si mi se pare ca marcheaza bine din ambele pozitii, poate o idee mai bine din 5. Nu prea - Silva joaca 3, pentru 4 e cam lent. Halik se pare ca ar juca pe 4, deci ar fi loc de o dublare.

    cu 11 ani în urmă (08.09.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!