Stiri

Când TotalBaschet stă în calea succesului unei echipe

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.11.2012

Sunt sigur că acest titlu v-a convins să citiți acest text mai mult decât orice altceva. Iată ce a declarat Slobodan Nikolic în mass-media locală înaintea confruntării cu CSM București din etapa a 10-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin:

„Acum putem fi declarați satisfăcuți de scorul de 6-3 pe care-l avem, dar putem juca și mult mai bine. După primul sfert al acestui sezon și după meciul cu Mureșul putem spune că avem unele oscilații în joc. Scorul de 6-3 nu este unul foarte, foarte bun, dar este unul corect. În momentul de față sunt bucuros că am găsit un sistem după care să jucăm și am demonstrat asta în a doua parte a jocului cu Mureș. Nu vreau să spun prea multe deschis despre acest sistem de joc pentru că Total Baschet va prelua această conferință de presă de pe Sport în Gorj și nu vrem să divulgăm cum vom juca vineri seara. A fost o problemă pentru mine până acum ce să schimb, cum să schimb, cum să jucăm, dar acum cred că și eu și jucătorii știm cum să jucăm, am găsit o coeziune pentru următoarele meciuri”. (Sursă: sportingorj.ro, în galeria foto alăturată aveți dovada clară)

Așadar, declarațiile în presa centrală se confundă cu tactica și sistemul de joc al unei echipe. Cel puțin eu asta înțeleg din ceea ce spune antrenorul Energiei Rovinari.

Sau TotalBaschet este dușmanul Energiei Rovinari? Sau TotalBaschet este suporterul următorului adversar al Energiei Rovinari?

Oare ce s-ar întâmpla dacă corespondentul TotalBaschet ar fi prezent la conferințele de presă organizate de Energia Rovinari? Ce ar face Nikolic? Nu s-ar prezenta deoarece participă și TotalBaschet?

Vreau să spun că atunci când scriu ceva nu cred (de fapt sunt sigur) că e un lucru pe care îl văd doar eu (ca site de baschet). Și le deschid, vezi Doamne, oamenilor ochii cu afirmațiile mele. Sunt antrenori la echipele adverse, cele cu care se luptă Energia Rovinari, care se ocupă de scouting (și) atunci când joacă împotriva acestei echipe. Nu cred că domnul Nikolic își imaginează că vreun omolog de-al său își face tactica de joc de pe urma celor lecturate pe TotalBaschet. De asemenea, pasionații de baschet care au urmărit sute sau chiar mii de meciuri obsearvă și ei anumite lucruri suficient de bine încât să-și facă o imagine, o impresie despre echipele pe care le văd jucând.

Am crezut că acea epocă a sportului în care anumiți oameni își doreau și făceau tot posibilul să nu se scrie nimic despre ei și echipa lor a trecut. Să nu se știe nimic. Dar se pare că nu a trecut în totalitate. Și, probabil, dacă Energia Rovinari se va impune la București în meciul de vineri (30.11) succesul se va datora și faptului că el nu a declarat nimic ca să nu fie preluat de TotalBaschet. Câteodată este de-a dreptul haios ce pot oamenii să spună.

După acest episod stau și mă gândesc dacă nu am făcut o greșeală să evidențiez această poveste. Cine știe, poate nici alții (antrenori, jucători, oficiali) nu vor mai discuta cu noi pentru că scriem și despre ei.

11 comentarii la aceasta stire:
  • funbaschet :

    exgerare
    Cred ca de data asta cam exagerezi cu acest articol. O iei prea personal.Toti care iubim baschetul intram pe totalbaschet, dar nu cred ca asa se pune problema cu declaratia lui Nikolic.

    cu 11 ani în urmă (29.11.2012) Raspunde
  • louisdarby13 :

    Esti PENIBIL !!!!
    Abia asteptati sa-i sariti Energiei la gat ! Nu-i asa domnu'?
    Vai , ce v-ati mai oparit.... . D-ta , te-ai gandit ca poate a fost o gluma , ca poate << traducatorul autorizat>> al Energiei a gresit ( la ce engleza vorbeste Nicolici trebuie sa deduci ce vrea sa spuna) !? Dar , d-ta , cu profesionalism ai sarit , ofensat , pana la cer si nu ai ratat ocazia . Va urez sa faceti un campionat al vostru ca sa puteti scrie despre echipele preferate si favorite ... Dar de cine va mai legati atunci . Asa cum am mai spus, candva , pe-aici miroase a RAHAT !

    cu 11 ani în urmă (29.11.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexknicks :

    presa romaneasca
    Chiar are nevoie Totalbaschet de articole bombastice din declaratii care nu spun absolut nimic?! In plus, declaratia respectiva n-a fost data direct vreunui colaborator al Totalbaschet, ci este preluata dintr-o alta sursa de presa si cu totii stim apetitul presei romanesti de a face din tantar armasar. Cei de la Totalbaschet mi-au lasat impresia ca nu vor lua drumul formei in detrimentul fondului. Pacat.

    cu 11 ani în urmă (29.11.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    lol
    Comentariile de mai sus se califica la sectiunea prostul si fudulul sau cum sa arunci pisica moarta in curtea vecinului si dai vina pe translator ca unu nu stie ce spune celalalt ( in speta tranzlator antrenor).

    P.S. In viata reala si in democratie oricine are voie sa se simta ofensat de o afirmatie/atitudine si asta chiar daca vine din partea Alteitei sale Serensime Nikolic Stapan al Inelelor la Energia Rovinari.....

    P.S.2 Va agitati ca un Peepsi la contactul cu Mentos!

    cu 11 ani în urmă (29.11.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    Cancan
    vrajeala ieftina cu iz de scandal (posibil frustrare ardeleneasca), se face din tantar armasar...daca articolul nu ar fi avut o tenta vadit jignitoare la adresa echipei nu as fi comentat...cel mult puteati sa va legati de antrenor dar dumnevoastra luati la misto echipa, ceea ce mi se pare nesimtire crasa...ce e asa senzational in faptul ca un antrenor nu vrea sa divulge tactica pe care o va folosi in urmatorul meci? sunt sigur ca domnul nikolic nu va mai folosi numele site-ului pentru a nu va "ofensa"...

    cu 11 ani în urmă (29.11.2012) Raspunde
  • zapacitu79 :

    :))
    ce se urzica sustinatorii energiei! nu demult sustineati ca u cluj a luat titlul pt ca primul ministru era din cluj. asta apropo de frustrare. sa inteleg ca acum energia merge bine pt ca fostul presedinte(ponta) e prim ministru?

    cu 11 ani în urmă (29.11.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    !!!
    te inseli maestre, energia nu merge atat de bine cum ar trebui, eu nu sunt deloc un fan al stilului lui nikolic, dar trebuie luat atitudine cand asa-zisii ziaristi sar calul intr-un mod deloc fair play. nu zic ca nu trebuia data replica declaratiei lui nikolic, dar se putea face totul intr-un mod mult, mult mai elegant, nu in stil gsp si kapatos...

    cu 11 ani în urmă (29.11.2012) Raspunde
  • injiner :

    usurel
    usurel ca va tulburati zaibarul ... ce legatura are total baschet ca nikolic nu stie engleza , sau ca unii nu stiu sa traduca , ori ca altii sunt rau intentionati si mint ( nu vad care ar fi motivul) ... din moment ce nikolic a pomenit de total baschet era normal ca oamenii sa aiba dreptul la replica , mai ales ca nu au jignit pe nimeni .... cat despre frustrarea ardeleneasca e mare, mai ales cand noi muncim si contribuim la buget iar altii o freaca in crasme cu prazul in bot si primesc ajutoare de handicapati doar pt simplul motiv ca munca e cel mai mare dusman al lor ...

    cu 11 ani în urmă (29.11.2012) Raspunde
  • murluc :

    interpretare gresita
    Slobodan Nikolic a spus altceva decat ati inteles. cum a spus si altcineva mai sus, ati luat-o personal si v-ati aprins degeaba. nu e un articol echilibrat. sper sa fie ultimul de acest gen.

    cu 11 ani în urmă (29.11.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @injiner
    Las-o mai moale cu afirmatiile cu zaibarul, prazul si crasmele. Echipa se cheama Energia Rovinari, pentru cultura ta generala cam 60% din energia electrica, aia cu care iti merge si tie calculatorul, vine din Gorj. Poti sa vii sa vezi daca aici se munceste sau nu, daca se dau nu bani la buget.Ne confunzi cu Valea Jiului-Petrosani.O aruncare de privire pe harta nu strica.

    cu 11 ani în urmă (30.11.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    Adriane nici nu stii cat de mic(inic) incepi sa fii
    Cam atat pentru acest articol

    cu 11 ani în urmă (30.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate