Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu, încă un an alături de CSU Asesoft. „Căpitanul părăsește ultimul corabia”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.07.2014

Site-ul oficial al campioanei României, CSU Asesoft Ploieşti, anunţă faptul că, unul dintre cei mai emblematici jucători ai clubului, căpitanul Cătălin Burlacu, a semnat prelungirea contractului pentru încă un sezon. La finalul sezonului 2014-2015, sportivul de 37 de ani şi-ar putea trece în cont cel de-al 11-lea titlu de campion în România, al 9-lea alături de prahoveni, dar şi cea de-a 6-a Cupă a României.

„Căpitanul părăsește ultimul corabia! Echipa are nevoie de mine când schimbul de generații se face pe bază de portofel și nu din inimă, abnegație, dăruire, unitate și suflet. Am să mă implic cu tot eul meu în ceea ce va să fie spriritul echipei în care am fost învățat, educat și călit de Toni Alexe. El va ramane veșnic viu în sufletul meu, de la el am preluat atribuția de căpitan cu tot ce înseamnă ea. Povestea Asesoft merge mai departe doar atunci când eroii se exprimă pe teren și sunt susținuți de asistență. Asa face sens si performanța! Așadar, vă așteptăm în Sala Olimpia pentru un sezon de basm în care vrem să ne oglindim performanța prin rezultate excelente în România și Eurocup", a declarat Burlacu prin intermediul csuasesoft.ro. 

În ediţia precedentă, jucătorul originar din Iaşi a bifat nu mai puţin de 52 de prezenţe în echipamentul alb-albastru, într-un sezon competiţional în care Asesoftul a câştigat titlul cu numărul 10 în România, a obţinut medalia de bronz în Cupa României, respectiv a terminat cu un bilanţ de 3 victorii şi 7 înfrângeri în campionat. În cele 36 de partide jucate în Liga Naţională, căpitanul grupării din Ploieşti a acumulat medii de 8.5 puncte, 4.4 recuperări, 1.9 pase decisive şi 10.7 la eficienţă. De cealaltă parte, în Cupa României a contabilizat în medie 12.0 puncte, 5.5 recuperări, 2.0 pase decisive şi 16.8 în dreptul eficienţei, iar în EuroCup a avut 4.2 puncte marcate în medie, 3.1 mingi recuperate, 1.1 assist-uri şi 3.2 la productivitate. 

Cătălin Burlacu şi-a început cariera în anul 1997 în oraşul său de origine, Iaşi. Ulterior, înainte de a ajunge la formaţia prahoveană, acesta a petrecut două sezoane la Arad, acolo unde a cucerit 2 titluri de campion. Cu Asesoft, Cătălin a câştigat 8 titluri naţionale, iar în anul 2005 a cucerit trofeul FIBA Europe Cup. Fostul internaţional român a evoluat şi în afara graniţelor ţării la echipe precum Brandt Hagen (Germania), BC Kalev (Estonia), respectiv Air Avellino (Italia). În echipamentul italienilor, Burlacu a reuşit să câştige cupa naţională. 

Până la ora actuală, 5 baschetbalişti care au evoluat şi în sezonul trecut pentru CSU Asesoft Ploieşti şi-au prelungit contractele: Cătălin Burlacu, Levi Szijarto, Vlad Negoițescu, Gerald Lee şi Jonte Flowers.

*Foto: Răzvan Păsărică (fotoreporter TotalBaschet) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!