Stiri Vulturi

Cătălin Baciu revine la naționala României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.11.2018

Cătălin Baciu a primit astăzi convocarea la prima reprezentativă și se va alătura mâine „Vulturilor” care se pregătesc la Oradea de joi. Din lista inițială de 15 convocați pentru meciul cu Kosovo vor lipsi accidentații Vlad Moldoveanu și Iulian Orbeanu. Partida din precalificările EuroBasket 2021 este programată joi, 29 noiembrie, de la ora 18:00, la Arena Antonio Alexe.

SCM Timișoara a anunțat prin intermediul paginii de facebook că pivotul de 30 de ani a fost convocat de urgență la naționala de seniori și se va prezenta mâine la antrenamente.

„Este o convocare surprinzătoare, dar care mă bucură. Sunt onorat să reprezint țara și sper să o fac bine. Îi cunosc foarte bine pe cei mai mulți dintre cei selecționați, așa că nu va fi nicio problemă cu acomodarea”, a declarat Cătălin Baciu pentru pagina de facebook a clubului bănățean.

Cătălin Baciu revine la națională după un an. A jucat ultima dată pentru tricolori în meciul câștigat de România cu Olanda în calificările pentru Cupa Mondială de anul viitor. „Vulturii” se impuneau cu 75-68 în partida din 26 noiembrie 2017, iar Baciu intra 2:51 minute și apuca să arunce o singură dată. De atunci pivotul care a trecut în vară de la Steaua la SCM Timișoara nu a mai fost chemat la prima reprezentativă. Acesta a făcut parte din lotul cu care România juca la EuroBasket 2017 și a înregistrat medii de 7,8 puncte, 3,2 recuperări și 0,8 pase decisive în 15.7 minute/meci, cu 8,4 eficiență medie în cele cinci partide.

Conform site-ului federației, naționala de seniori a început de joi pregătirile la Oradea, cu 11 jucători. Pe lângă accidentații Orbeanu și Moldoveanu, au lipsit până acum și stranierii Emanuel Cățe și Alexandru Olah. Și cei doi sunt așteptați să se alăture lotului luni.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!