Stiri Acvile

CE U16F - România încheie Campionatul European din Franța cu o... înfrângere

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.08.2017

Reprezentativa României a încheiat astăzi Campionatul European U16 Feminin Divizia A cu o înfrângere, având astfel un bilanț final de 7 eșecuri din 7 meciuri disputate, terminând competiția pe ultimul loc, fiind retrogradate înapoi în Divizia B.

Ultimul „călău” al tricolorelor a fost Belarusul, națională care s-a impus la 24 de puncte diferență, scor final 57-33. Adversarele României din lupta pentru locurile 15-16 și-au adjudecat primele două sferturi cu parțiale de 16-6 și 18-6. Sfertul 3 a fost adjudecat de România cu 11-10, fiind al doilea și ultimul sfert câștigat pe toată durata turneului, după ce bielorusele s-au impus în actul decisiv cu 15-8 și implicit în partidă cu 57 la 33. 

Laura Vaida din nou cu un double-double a fost principala evidențiată din lotul României cu 11 puncte și 11 recuperări, restul punctelor fiind înscrise de Ștefania Ionescu 5, Mara Martonoș 4, Ana Glisici 4, Anamaria Pop 3, Ruxandra Stegăruș 2, Ilinca Păun 2 și Daria Rusu 1. De cealaltă parte, de la Belarus, I. Venskaya a fost cea mai bună marcatoare cu 17 puncte. 

Astfel, după un turneu final de coșmar, echipa pregătită de Mădălin Piperea și Romela Cristea termină pe locul 16 din tot atâtea echipe, iar în vara lui 2018 naționala U16 va evolua din nou în Divizia B. 

*Foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!