Stiri Vulturi

CE U20M: România, cu trofeul pe masă la Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
23.07.2017

romania u20m victorie

Echipa națională a României U20 masculin va juca astăzi în finala Campionatului European U20 Divizia B de la Oradea, în compania naționalei similare a Croației.

România s-a impus în semifinal cu Rusia cu scorul de 87-79, după prelungiri. Emanuel Cațe a fost cel mai bun jucător al partidei cu 19 puncte, 10 recuperări și 6 capace. Nandor Kuti a reușit 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Bogdan Popa a terminat cu 15 puncte, 7 recuperări, Bogdan Nicolescu a contribuit cu 12 puncte și 9 recuperări, iar Radu Vîrnă a contabilizat 10 puncte.

Echipa noastră rămâne astfel neînvinsă în acest turneu. Tricolorii mici au trecut pe rând de Georgia 63-51, Malta (84-65), Macedonia (68-63), Albania (74-47) și Portugalia (61-57).

În finală România va întâlni naționala Croației. Ex-iugoslavii au trecut în semifinale de Marea Britanie, scor 79-72. Mate Kalajzic a înscris 18 pct, 6 pase decisive și 4 recuperări. Roko Badzim a adunat tot 18 pct, cu 6 recuperări și 5 pase decisive, iar Kresimir Ljubicic a strâns 9 puncte și 13 recuperări.

Finala CE U20M divizia B dintre România și Croația are loc astăzi de la ora 20:30 la Arena Antonio Alexe din Oradea. Meciul va putea fi urmărit live pe contul youtube al FIBA.

Cele două echipe sunt calificate deja pentru anul viitor în Divizia A a Campionatului European U20.

În finala mica se vor duela Marea Britanie și Rusia.

*foto: fiba.com

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu Vandana :

    Mioritic
    Toate calificarile din ultimii ani (secolul asta), atat la feminin cat si aceasta la masculin, au fost realizate cand Romania era gazda. Asteptam si calificari aduse de pe alte meleaguri, daca tot este sa fim obiectivi...

    cu 6 ani în urmă (23.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      ...cand nu ne putem abtine....
      ...vreau sa cred ca ati scris asta, fara sa vedeti (au fost pe youtube)...macar vre un meci al baietilor!!! Nu cred ca cineva poate spune ca cel putin un meci a fost castigat cu "ajutor".Si apoi ...au castigat un titlu dupa un parcurs impecabil 7-0, cu o dorinta si o daruire exemplare. Dar..deh, nu suntem obisnuiti cu asta si atunci mai bine aruncam cu noroi! Poate printre cititori exista si oameni care au vazut meciurile si pot confirma ce spun. Nu este corect sa umbrim acest rezultat si munca acestor copii cu asemenea comentarii!

      cu 6 ani în urmă (25.07.2017)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Sprijin
      Corect. Din ce am vazut pe net, singurul " sprijin " a venit din partea suporterilor romani prezenti in sala dar asta este un lucru absolut normal si sigur a contat in momentele tensionate. In rest...pacat pt astfel de afirmatii, dar poate ca VANDANA a sesizat unele aspecte pe care noi nu le-am observat

      cu 6 ani în urmă (25.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Lasa-ne
    pa pa pa

    cu 6 ani în urmă (23.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!