Stiri Juniori U17 Masculin

CN Baby Baschet - CSU Ploiești și Dan Dacian București, campioane naționale

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.06.2017

Campionatele naționale de Baby Baschet, masculin și feminin, s-au încheiat în weekend la Mangalia cu echipele CSU Ploiești, respectiv Dan Dacian București medaliate cu aur. 

În întrecerea băieților U10, CSU 1 Ploiești a dispus în finala mare de ACS MC Ball Mangalia cu scorul final de 69-23, devenind astfel campioană națională la această categorie. Dacă mici ploieșteni au obținut aurul, iar gazdele din Mangalia argintul, bronzul le-a revenit celor de la ACS Dan Dacian Alb București, echipă care a învins în finala mică pe ACS Eco Sport Team 1 Sibiu cu 31-13. 

Astfel, la capătul unei competiții la care au participat 108 echipe de băieți U10, clasamentul primelor 10 clasate arată astfel:

1. CSU 1 Ploiești

2. ACS MC Ball Mangalia

3. ACS Dan Dacian Alb București

4. ACS Eco Sport Team 1 Sibiu

5. ACS U-BT 1 Cluj-Napoca

6. ACS Play Ball București

7. ACS Total Sport 1 București

8. ACS Baller Otopeni 1 București

9. CS Spike București

10. ACS 4 Sports Agronomia Alb București

De cealaltă parte, în întrecerea fetelor U10, aurul național a fost cucerit de ACS Dan Dacian Portocaliu București, care a trecut în finala competiției de CS 2 Olimpia București, scor final 28-12. În finala mică s-au duelat CS Crișul Rookies Oradea și ACS Gladius Roșu Târgu Mureș, victoria revenind echipei orădene, scor final 27-8. 

La CN Baby Baschet Feminin s-au înscris 38 de echipei, iar clasamentul primelor 10 arată astfel:

1. ACS Dan Dacian Portocaliu București

2. CS 2 Olimpia București

3. CS Crișul Rookies Oradea

4. ACS Gladius Roșu Târgu Mureș

5. CS 1 Olimpia București

6. CSS Bega Timișoara

7. CSS Craiova

8. CS 3 Olimpia București

9. CSS Otopeni

10. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

*Foto: Federația Română de Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    baby baschet
    A fost un turneu reusit, bine organizat. Am vazut cateva echipe intersante, din care s-a detasat Ploiestiul, foarte omogeni, cu un joc colectiv extrem de solid (cred ca ar face fata cu echipa asta si la categoria mini - de altfel cred ca au castigat toate meciurile la diferente foarte mari de scor). Bun sistemul cu grupa initiala de 4, iar apoi cu grupa semifinala tot de 4, urmata de meciurile de clasment. Fiecare echipa s-a cam asezat astfel unde ii era locul. Singurul regret e ca majoritatea echipelor tari au cam fost asezate pe prima parte a tabloului, la tragerea la sorti. Arbitrajul net mai bun ca anul trecut, am vazut multi arbitrii care explicau copiilor ce au de facut sau unde au gresit. La fete, am remarcat pe una din fete, care la 10 ani are inaltimea lui Dan Dacian (se vede si in poza); daca va continua cu baschetul sunt sanse mari ca de la 16 ani sa o vedem in lotul Romaniei.
    Una peste alta o saptamana frumoasa, cu mult baschet, soare si mare. Sper sa ramana permanent la Mangalia acest turneu, locatia fiind absolut perfecta pentru un astfel de turneu.

    cu 6 ani în urmă (26.06.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!