Stiri

CSA Steaua se pregătește de o nouă confruntare în FIBA Europe Cup

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
06.11.2018

 

Militarii vin după a treia înfrangere consecutivă în competiția europeană. CSA Steaua a pierdut duelul disputat în deplasare cu echipa ucraineană Cherkaski Mavpy, scor 90-64. Steliștii au jucat fără Ante Delas și Nikola Malesevic, ambii accidentați.

În acea partidă, Zarko Djuric a marcat 16 puncte și Andrei Mandache 11, fiind singurii steliști în double-digits.

De partea cealaltă, Bakken Bearsa depășit borna celor 100 de puncte și s-a impus cu scorul de 108-84, în fața celor de la Z Mobile Prishtina. Cel mai bun jucator al partidei a fost  Tobin Carberry, cu 26 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive.

În partida tur, Bakken Bears a început meciul în forță, iar după doar 2 minute de joc scorul era 9-2. Zarko Djuric readuce Steaua în joc după 5 puncte marcate consecutiv, iar Spencer aduce egalarea echipei noastre la jumătatea primului sfert. Bucuria oaspeților n-a durat prea mult, deoarece cu un run de 7-0 Bakken reușește desprinderea, iar scorul după primele 10 minute era 28-19.

Aleksandar Vlahovic deschide scorul sfertului 2 pentru Steaua București, însa aceste au fost singurele puncte pe care vicecampioana României a reușit să le marcheze timp de 6 minute. De partea cealaltă, gazdele s-au folosit de aceasta cădere a steliștilor și au mărit diferența la +17, iar misiunea oaspeților devine imposibilă. Spre disperarea antrenorului principal, Sasha Ocokoljic, Steaua a reușit sa înscrie doar 9 puncte, iar gazdele au intrat cu un avantaj de 26 de puncte la vestiare, scor 54-28.

Misiunea imposibilă a continuat și la revenirea de la vestiare, când mărirea ecartului a părut ca o provocare pe care jucătorii de la Bakken Bears au acceptat-o. Cu run-uri de 6-10 puncte, gazdele reușesc să se apropie vertiginos de borna celor 100 de puncte, iar Steaua București se afla la doar 10 minute distanță de primul eșec în FIBA Europe Cup.

La începutul ultimului sfert, diferența era de 34 de puncte. Gazdele au reușit să atingă suta și să-și treacă în cont prima victorie europeană în acest sezon. Steaua București a înscris 25 de puncte în ultimele 10 minute, însă revenirea a fost imposibilă. Partida s-a terminat cu o diferență de 34 de puncte în favoarea gazdelor, scor 100-66.

Tobin Carberry a fost cel mai bun jucător al celor de la Bakken Bears, cu 19 puncte. Alături de el s-au remarcat Ryan Evans, cu 18 puncte, iar Michel Diouf și Darko Jukic, fiecare cu câte 14. De partea cealaltă, coșgheterul Stelei a fost Skylar Rodrigo Spencer, cu 21 de puncte, iar Zarko Djuric și Ante Delas au marcat câte 14, respectiv 13 puncte.

De precizat este faptul că, întâlnirea dintre CSA Steaua și Bakken Bears va avea loc în Sala Sporturilor Olimpia Ploiești.

Partida dintre cele două formații se joacă miercuri, cu începere de la ora 19:00. Meciul va putea fi urmărit pe Youtube pe canalul oficial FIBA.

 

 

*foto: FIBA.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!