Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria abordează fără straniere meciurile pentru locul 5

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.04.2018

CSBT Alexandria va juca doar cu jucătoare autohtone în lupta pentru locul 5. Cele 5 straniere au plecat deja de la formația lui Mădălin Piperea, după victoriile din turul doi.

Echipa din Teleorman a fost cea mai constantă din punct de vedere al lotului în acest sezon. Nu s-a efectuat nici o modificare de lot până după meciurile din turul doi, de clasament pentru locurile 5-8.

Într-un sezon marcat de probleme financiare, CSBT a încheiat prima fază a campionatui pe locul 4, cu 24 de puncte, după 8 victorii și 8 înfrângeri. În faza a doua, teleormănencele au încheiat pe locul 5, cu 29 de puncte (9 succese și 11 eșecuri). Au fost la egalitate cu Universitatea Cluj-Napoca, de pe locul 4.

În sferturi, CSBT Alexandria a jucat cu Universitatea Cluj. După ce la alb-negre s-a accidentat Vorpahl, CSBT a reintrat în meci și a avut ocazia unei victorii pe final, dar Thompson a dus victoria pentru „U”. Meciul de la Alexandria s-a încheiat tot la un scor strâns, 75-78, iar clujencele au mers în primele patru.

Pentru elevele lui Mădălin Piperea a urmat duelul cu formația de pe locul 8, CSU Alba Iulia. Ardelencele erau deja cu doar 3 straniere, iat CSBT s-a impus fără probleme, cu 2-0 (98-64 și 87-68).

CSBT Alexandria va juca pentru locul 5 cu SCM Timișoara. Bănățencele sunt singurele care nu au pierdut jucătoare după înfrângerea din primul tur de play-off. Alb-violetele au rămas în formula cu 2 straniere, în care joacă din luna februarie.

Mădălin Piperea nu le va mai avea la dispoziție pe cele 5 straniere pe care s-a bazat în acest sezon. Acestea au plecat după victoriile cu CSU Alba Iulia.

Nigerianca Promise Amukamara a fost cea mai bună marcatoare de la CSBT în acest sezon, având o medie de 20 de puncte/meci în 24 de jocuri din campionat. A stat, în medie, 36:41 minute pe teren, cu 5.5 recuperări, 2.9 pase decisive și 3.1 intercepții, pentru 20.6 eficiență medie.

Carla Bartee a fost a doua marcatoare a echipei, cu 16.5 puncte/meci. Americanca a fost principala recuperatoare, cu o medie de 9.5 recuperări/partidă. A evoluat în 24 de meciuri din LNBF, aproximativ 31 de minute, cu 17.6 eficiență medie. Batee a fost la al 7-lea sezon consecutiv în campionatul românesc, al doilea la Alexandria.

Irena Vrancic a avut cea mai bună medie de assist-uri pentru teleormănence. Bosniaca a oferit 3.3 pase decisive/meci în 23 de apariții din campionat. A jucat 30:15 minute, cu 9.1 puncte și 3 recuperări, pentru 7.1 în dreptul eficienței medii.

Ivana Grbic este cealaltă stranieră de la Alexandria păstrată din sezonul trecut. Sârboaica a avut medii de 6.4 puncte, 3.1 recuperări, 2.5 pase decisive și 6.6 eficiență medie. A jucat 22:44 minute/meci în 24 de jocuri din campionat. Grbic a mers la Alexandria în vara lui 2016, după ce a debutat în LNBF la Timișoara, în sezonul anterior.

Alexus Cooper a jucat cel mai puțin dintre cele 5 straniere de la CSBT. Americanca a petrecut în teren aproape 16 minute/meci în 24 de partide. A avut medii de 6 puncte și 2.7 recuperări, cu 6.5 eficiență medie.

În aceste condiții, formația din Teleleorman va avea o formulă cu doar trei jucătoare cu experiență în primul eșalon. Este vorba de Viorela Voicu, Mihaela Mihai și Alina Podar. Alături de ele, CSBT va mai avea jucătoare foarte tinere, astfel că va porni cu șansa a doua în lupta pentru locul 5.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!