Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea întâlnește BC SCM Timișoara

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
14.04.2018

CSM CSU Oradea și BC SCM Timișoara se reîntâlnesc în etapa a șasea din cadrul top 6.

Gazdele vin după o înfrângere suferită pe teren propriu contra vicecampioanei, scor 68-82. ”Militarii” au trecut în avantaj chiar de la fluierul de start, reușind un parțial de 21-11 după primul act. Deși următoarele două sferturi au fost câștigate de bihoreni, 22-20 și 23-14, aruncările din spatele semicerului ale lui Taylor și Runkauskas au decis câștigătoarea ultimului act, scor 12-7 și implicit a duelului din Arena Antonio Alexe.

Marea surpriză a serii a fost revenirea pe parchet a lui Martin Zeno după 4 luni de pauză. Americanul a jucat 20 de minute, timp în care a adunat 16 puncte, 2 pase decisive și o recuperare, toate pentru o cotă a eficienței de +15.

De partea cealaltă, BC SCM Timișoara vine după o victorie obținută în depasare la BCM U Pitești. Deși argeșenii au dominat primul sfert al partidei, din actul secund partida le-a aparținut oaspeților, care s-au impus la o diferență de 5 puncte, scor 84-79 .

Mladen Jeremic a fost cel mai bun jucător al bănățenilor, cu 23 de puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, toate pentru o cotă a eficienței de +24.

În partida tur, CSM CSU Oradea s-a impus pe terenul bănățenilor la 2 puncte diferență, scor 88-86.

Vaidas Kariniauskas a adunat 23 de puncte în 25 de minute pentru Oradea, Kris Richard a marcat 16 puncte, Goran Gajovic 15 pct cu 9 recuperări, în timp ce Bogdan Țibîrnă și Andrei Mandache au înscris câte 11 puncte fiecare. De partea cealaltă, Igor Mijijalovic a adunat 17 puncte, Adrian Diaz 14, Octavian Popa Calotă 13 și Jordan Burgess 12 puncte.

Marele absent al orădenilor va fi Muhamed Pasalic, care a fost diagnosticat cu fractură la degetul mare de la mana, accidentare care îl va ține departe de teren în acest final de sezon.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 38 de ori, iar CSM CSU Oradea conduce cu scorul de 20-18.

Partida dintre CSM CSU Oradea și BC SCM Timișoara se joacă sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 17:30 în Arena Antonio Alexe.

Meciul dintre cele două formații va fi arbitrat de brigada formată din Ciprian Stoica, Mircea Șerban și Istvan Bertalan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Doru Vinasi.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!