Stiri

CSM CSU Oradea joacă acasă cu BC Prievidza

Paul Olar

Paul Olar
26.09.2016

CSM CSU Oradea dispută marți, 27 septembrie, partida tur din manșa cu BC Prievidza. Confruntarea va avea loc la Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 19:00. Încleștarea va putea fi urmărită în direct prin intermediul postului de televiziune Digi Sport 2.

Duelul de marți aduce față în față campioanele din România și Slovacia. Anul trecut, sportivii îmbrăcați în alb și verde au trecut în finală de Inter Bratislava. La succesul trupei din Prievidza a contribuit din plin și Jay Wisseh, fostul fundaș al echipelor CSU Sibiu și Energia Târgu Jiu.

De altfel, Priedvidza este una dintre grupările de tradiție din Slovacia, având la activ patru titluri de campioană, cucerite în perioada 1994 și până în prezent. De asemenea, Prievidza se mândrește cu alte două titluri ale Cehoslovaciei.

Pregătită în prezent de Miljan Curovic, gruparea slovacă beneficiază de un lot alcătuit din șapte baschetbaliști străini. Patru dintre aceștia sunt ex-iugoslavi, în timp ce restul provin din Statele Unite. Totodată, în lotul adversarilor se regăsește și Richard Korner, internațional slovac, fost adversar al României în preliminariile EuroBasket 2015.

Spre deosebire de oponenții slovaci, CSM CSU Oradea a disputat deja două partide oficiale. Prima, SuperCupa României, a fost pierdută în dauna celor de la U-Banca Transilvania. Ulterior, băieții lui Cristian Achim s-au revanșat, bifând două victorii în Liga Națională din tot atâtea posibile.

Returul va fi programat joi, cu începere de la ora 19:00, în Slovacia. Dacă trec de Prievidza, bihorenii se vor duela în turul următor cu Lukoil Academic Sofia. 

*Foto: Valentin Todea

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    greu
    Va fi greu. Din ce vad eu e o echipa care are in lot 2 sarbi, 2 croati , 2 americani si 2 jucatori slovaci de nationala (asta apare pe site-ul lor). Vor putea inscrie 6 jucatori straini pe foaie si nu au regula cu jucator autohton pe teren. Noi putem inscrie doar 5 straini si vom juca tot timpul cu un roman pe teren. Ne va lipsi foarte mult Titus pt ca nu avem extrema puternica. Hai CSM!

    cu 7 ani în urmă (27.09.2016)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Regula
      Regula cu strainii e valabila, cea cu autohtonul nu e

      cu 7 ani în urmă (27.09.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      regula
      Eu stiu ca se aplica regulamentul din campionatul intern al fiecarei echipe. La fel a fost si in EuroChallenge. Citat din regulament Fiba :6.1 These Competition Regulations do not impose specific rules on players’ eligibility. Each Club shall be bound by the player eligibility rules appl
      icable in its own NL and/or NF during the 2016-
      17 season.

      cu 7 ani în urmă (27.09.2016)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Regula
      Anu trecut energia juca cu 5 straini pe teren si nu a patit nimic

      cu 7 ani în urmă (27.09.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    lot
    Pe basketball.eurobaschet apare alta echipa care a si jucat un amical luna aceasta : sunt 3 americani, 2 sarbi, 1 croat si 1 muntenegrean. In amical au jucat cu locul 8 din Slovacia si au invins cu 100-77 (Jones 19, Batina 18, Brnas 17, Vasojević 17, Dramićanin 15, Ihring 14, Mokráň 1).

    cu 7 ani în urmă (27.09.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!