Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, învingătoare în turneul de la Szekesfehervar

Dan Oancia

Dan Oancia
14.09.2014

Orădenilor se pare că le prieşte aerul din Ungaria. Aflaţi la turneul amical ce se desfăşoară la Szekesfehervar, CSM Oradea a învins vicecampioana Slovaciei, BC Prievidza, cu scorul de 89-81. Victoria de ieri nu a fost una uşoară, de vreme ce „roș-albaștrii” au câștigat după o repriză suplimentară, la capătul celor 40 de minute scorul fiind 73-73.

La start cu deja obișnuitul „cvintet” Hatten, Dillon, Subotic, Krapic și McGhee, CSM Oradea a început hotărâtă, desprinzându-se după primul sfert la 23-15. Slovacii au întors scorul până la pauza mare, profitând de lipsa idelilor din ofensiva orădeană iar înainte de intrarea la cabine scorul a fost 33-37.

Penultimul sfert a fost unul echilibrat, ambele echipe înscriind același număr de puncte, 24, astfel că baschetbaliștii antrenați de Cristian Achim erau nevoiți să recupereze în ultima parte a jocului un ecart de patru puncte. Ceea ce s-a și întâmplat, CSM-ul împingând partida în „overtime”.

Concentrarea de pe final atât în faza de apărare cât și în cea ofensivă a făcut ca Oradea să scape în învingătoare și contra vicecampioanei Slovaciei, asta după ce la turneul „Antonio Alexe” desfășurat în urmă cu o săptămână în Bihor învingea campioana Inter Bratislava.

De remarcat este faptul că Gary McGhee a avut procentaj de 100% (6/6), la aruncările din acțiune. Per total, „roș-albaștrii” au avut 69% la aruncările de două puncte, iar din afara semicercului, din 19 aruncări au intrat doar 6. Cele două combatante au terminat la egalitate la capitolul recuperări, câte 29.

Grație victoriei de ieri, CSM Oradea își trece în palmares al doilea turneu amical câștigat în această pauză competițională, după cel pe care l-au organizat în propriul fief, „Antonio Alexe”. Următorul meci al bihorenilor va avea loc în 17 septembrie, de la ora 19, contra echipei Balkan Botevgrad. Ultima partidă înaintea începeri celor oficiale va fi pe 20 septembrie, la Târgu Mureș, contra BC-ului din localitate.

Startul jocurilor oficiale pentru orădeni se va da pe 26 septembrie, în manșa tur a optimilor Cupei României, când vor primi vizita echipei CSU Sibiu.

Lista marcatorilor Oradiei contra BC Prievidza:

Marcus Hatten (19 puncte, 5 pase decisive, 5 recuperări); Radovan Markovic (17 puncte, 3 intercepții); Gary McGhee (17 puncte, 6 recuperări); Subotic (9 puncte); Dillon (7 puncte); Țibârnă (7 puncte); Pașca (4 puncte). A mai evoluat Dani Popescu.

*Foto: CSM Oradea / Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!