Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea obține a 3-a victorie stagională

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.10.2012

67-58
3-0 STATISTICA  0-3

CSM Oradea a obținut cea de-a 3-a victorie stagională. Formația antrenată de Cristian Achim a depășit pe CSU Sibiu, scor 67-58, într-un meci transmis pe DigiSport 3.

Primii cinci
Oradea - Franklin, Maric, Stefanovic, Pesic, Topcov
Sibiu - Paul, Velickovic, Markovic, Griskenas, Marjanovic


Meciul a demarat modest, fără coș marcat în primele două minute de joc respectiv cu trei posesii pierdute. Maric a spart gheața de la semidistanță. Tot el înscrie pe pătreundere fără ca adversarul să răspundă. Mihai Paul aduce primul coș al vizitatorilor după patru minute de joc, pe sirenă, la expirarea timpului de atac. Pesic iese la rampă cu o acțiune individuală urmată de un serviciu perfect pentru Topcov.
Intră Knutson care transformă de pe pivot în două acțiuni succesive. Velickovic comite două greșeli personale fiind schimbat, însă Franklin ratează din două situații favorabile. Sibiul se apropie la un punct pe liberele lui Griskenas, iar Țibîrnă intră la Topcov, care a comis două greșeli personale. Pesic finalizează cu mâna stângă. Miță Paul marchează de două ori și aduce primul avantaj pentru CSU Sibiu. Ultimul minut și jumătate al secvenței inaugurale nu aduce nicio modificare, astfel încât Sibiul a intrat în avantaj la prima pauză, scor 12-11.

Sfertul al doilea începe cu faultul comis de Kramer Knutson, a doua greșeală personală pentru american. Dillon transformă o liberă din patru, dar Pesic aduce un coș de trei puncte. Răspunsul vine însă de la Miță Paul, cu o reușită de la mare distanță. Oradea intercepteză o minge cu piciorul lui Franklin, iar Pesic transformă de la libere, dar răspunsul vine pe o combinație din mâna lui Markovic. Bihorenii irosesc cu seninătate aruncări de pe semicerc necontestate. Țibîrnă marchează la capătul unei acțiuni colective ce a pornit de la Lupusavei și a fost continuată de Pesic.
Baris Aktas marchează pe pătrundere extrem de frumos. Egalarea vine în minutul 18, din mâna lui Knutson. Laci Lazar înscrie de sub coș la o fază excepțională, creată de Pesic și Maric. Reprza se termină după un time de odihnă cerut de oaspeți cu patru secunde rămase pe ceas. Oaspeții au irosit șansa de a restabili egalitatea și după 20 minute de joc scorul era de 26-24 pentru CSM Oradea.

Devon Austin marchează de la mare distanță la prima acțiune a reprizei a doua și Sibiul a revenit la conducere. Velickovic reușește două coșuri de la mare distanță și vizitatorii se desprind la cinci puncte. Elevii lui Petricevic se dezlănțuie din punct de vedere ofensiv, dar bihorenii răspund cu mai multe reușite din spațiul de trei secunde. Pesic împarte două libere și egalează la 37 în minutul 25.
Sibiulîmpinge mingea sub coș, iar Austin și Knutson finalizează în forță. Totuși, defensiva combinată a CSM-ului creează dificultăți construcției oaspeților, iar Lupusavei aduce avantajul de partea gazdelor cu o triplă. Stefanovic face primul fault al gazdelor în această secvență cu două minute înaintea terminării ei. Topcov înscrie de la linia de pedeapsă și apoi din serviciul lui Maric, iar Oradea se duce la șapte puncte, forțându-l pe Petricevic să ceară timp de odihnă în ultimul minut. Aktas marchează la expirarea timpului de atac, dar Lupusavei îl găsește perect pe Topcov pentru a duce scorul la 50-43 cu zece minute înainte de final.

Primul minut nu aduce niciun punct pe tabela de marcaj. Stefanovic aduce primul punct, dar Velickovic răspunde cu prima reușită din acțiune. Griskenas înscrie din zero grade după o perioade de un minut în care nu s-a punctat deloc. Velickovic aduce două puncte pe pătrundere, dar Lupusavei punctează de la mare distanță. Topcov se revoltă pe un coechipier și refuză să se apere până la capăt, iar oaspeții reduc din handicap.
Griskenas marchează de la distanță și scorul devine 59-54, cu patru minute înainte de final. Lupusavei ratează, dar Pesic culege recuperarea și pune mingea în coș. Viner rândul lui Stefanovic, iar CSM-ul se duce la zece puncte cu două minute și jumătate înainte de final. Devon Austin înscrie pe pătrundere și strânge diferența la opt puncte. Lupusavei risipește ultima speranță a vizitatorilor cu o aruncare de trei puncte în ultima secundă de atac. Meciul se sfârșește cu scorul de 67-58.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!