Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare învinge Sfântu Gheorghe după 5 ani!

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
26.04.2018

Meciul 3 al finalei pornea cu o favorită certă: ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, echipă ce şi-a adjudecat toate confruntările cu sătmărencele din ultimele sezoane, indiferent că a fost vorba de LNBF sau Cupă României. O victorie şi în această seară ar fi însemnat titlul pentru echipa din secuime.

Oaspetele deschid balul prin Mijovic, dar elevele lui Marius Dobă răspund imediat prin Denson şi restabilesc egalitatea. Urmează o secvenţă în care cele două finaliste se întrec în greşeli şi apoi este rândul sătmărencelor să conducă pe tabelă după reuşita Taneshiei Harrison. Se merge cap la cap până la jumătatea perioadei când veterana Andra Mandache desprinde amfitrioanele la 4 puncte: 13-09. E rândul echipei în verde să înscrie şi 6 puncte la rând, dar finalul de sfert aduce echilibrul perfect: 17-17.

Echilibrul persistă şi în actul secund. Mandache înscrie de la mare distanţă dar Mijovic răspunde printr-un coş cu fault şi libera suplimentară transformată pentru ca mai apoi tot ea să desprindă Sfântu Gheorghe la 4 puncte printr-o aruncare de după 6,75m. Porchia Green marchează de 3 puncte pentru a restabili egalitatea la 32, dar Marchal îşi duce echipă la 4 lungimi. Britany Denson stabileşte scorul pauzei mari de la linia de libere: 34-36, scor ce păstra şansa ambelor echipe de a-şi adjudeca partida.

Solopova egalează în debutul celei de-a două jumătăţi şi de aici se merge cap la cap, Webb şi Mandache înscriu de la distanţă, iar Anca Stoenescu le imită şi stabileşte ecartul maxim de până atunci 45-40 în favoarea campioanei în exerciţiu. Finalul de sfert le aparţine amfitrioanelor care marchează 6 respectiv 5 puncte consecutive întrerupte doar de Annemarie Godri-Parau şi cu 10 minute rămase de joc Satu Mare începea să spere la victorie: 51-48.

Mandache şi Denson desprind rapid gazdele la 7 puncte: 55-48 dar Sepsi revine prin Carter şi Mijovic şi egalează la 55. Urmează o secetă de puncte de 3 minute când ambele echipe ratează pe rând posibilitatea trecerii în frunte. Harrison sparge gheaţa pentru gazde dar replica secuiencelor vine prin Webb de la distanţă. Solopova răspunde pentru Satu Mare dar Godri-Parau îşi duce din nou echipa în avantaj: 59-60. Aceeaşi Solopova nu poate fi oprită în calea spre coş nici cu preţul unui fault, transformă şi aruncarea liberă şi speranţele gazdelor la victorie par din nou îndreptăţite. Webb ratează aruncarea de 2 puncte iar Denson desprinde Satu Mare la 4 puncte cu jumătate de minut rămas pe tabelă. Zoran Mikes cere timp de odihnă dar schema explicată nu dă rezultate şi Carley Mijovic ratează aruncarea de 3 puncte. Alexandra Uiuiu este faultată pentru a opri cronometru şi transformă una din cele două libere de care beneficiază iar Solopova încheie contruile printr-o aruncare de dincolo de semicerc: 68 - 60 şi Satu Mare se impune în meciul 3 al finalei.

Principalele realizatoare au fost Brittany Denson (18 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 3 capace), Andra Mandache (18 puncte, 7 recuperări) şi Porchia Green (5 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive şi 3 intercepţii) pentru CSM Satu Mare, respectiv Tyaunna Marshall (11 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive şi 3 intercepţii), Carley Mijovic (15 puncte, 6 recuperări) şi Annemarie Godri-Parau (8 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive).

Finala se reia mâine, 27 aprilie, de la scorul general 1-2 tot în sala din Satu Mare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!