Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare si-a făcut cunoscut o parte din lotul pentru sezonul 2017/2018

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.06.2017

CSM Satu Mare se pregăteste pentru noul sezon competițional. Vasile Fogel, invitat în emisiunea Panoramic Sportiv de la postul local Informația TV, a vorbit despre situația lotului sătmărean în stagiunea 2017/2018. Conform spuselor acestuia, clubul doreste să păstreze o singură jucătoare europeancă dintre străinele de anul trecut, croata Mateea Tavic sau pivotul sârb Kristina Baltic. De asemenea, Alexandra Uiuiu mai are contract pe încă un an cu CSM Satu Mare.

Din echipa de anul trecut rămâne o singură jucătoare străină si nu e vorba de o americancă. Deocamdată nu vorbim de nume pentru că trebuie să formăm lotul. Săptămâna aceasta mă ocup de problema lotului. Eu consider că Uiuiu nu a fost jucată atent. Ea după ce a venit în iarnă la Satu Mare era aptă de joc, se antrena normal cu ceilalți. 

Reticent în a discuta despre situația antrenorului Jose Araujo, realizatorul emisiunii a insistat pe marginea acestui subiect, iar Vasile Fogel a declarat că portughezul nu doreste rezilierea contractului si cel mai probabil acesta va da în judecată clubul sătmărean. Cu toate acestea, echipa o face viitorul antrenor Marius Dobă.

Avem un singur antrenor care este Jose Araujo. El are dreptul la salar începând cu 1 septembrie, dar cu el nu putem să ne atingem scopul trasat de domnul primar si de comitetul director în campionatul următor. Eu am propus să reziliem contractul lui Jose. Noi am propus două salarii, ei nu acceptă. Eu am o hotărâre a comitetului director care spune că nu se acceptă nicio plată pentru antrenor. Asta înseamnă că vom fi dați în judecată. Practic nu pot semna antrenor cât timp îl am pe Araujo cu contract valabil. El nu acceptă să fie secund, deoarece pe contractul în care îl are apare că este antrenor principal. 

Cu privire la jucătoarele românce, gruparea de pe Somes spune că a fost refuzată de Claudia Pop, în timp ce Eni Tarța si Andrea Olah sunt însărcinate. La capitolul noutăți, din spusele presedintelui, clubul s-a înțeles cu sportivele Andra Mandache, Gabriela Irimia, Diana Moldoveanu, Valentina Bolba, Marina Sfîrlea, Ana Kadar, iar pentru Ferenczi si Szmutku se desfăsoară runde de negocieri.

În ceea ce privesc sătmărencele, din păcate Eni Tarța si Andrea Olah sunt gravide. Din păcate din privința clubului, mă bucur pentru ele foarte mult. Am trimis ofertele pentru Ferenczi si Szmutku. Pe Claudia Pop nu am putut să o aducem, a semnat în Turcia. I-am oferit 5000 de euro si a spus că e prea puțin. Ea a semnat acolo pentru 7000 de euro, eu nu pot sa imi permit suma aceasta.

O mai aducem pe sătmăreanca Moldoveanu, vine acasă din Franța. Încă o sătmăreancă Ana Kadar, a jucat la liga a 2-a, si Marina Sfîrlea de la Cluj-Napoca, căci avem nevoie de jucătoare U22. Sfîrlea a fost foarte bună la Cluj, este a 3-a clujeancă "furată". O mai avem si pe Valentina Bolba, care a jucat la echipa a 2-a mai mult. Putea fi folosită si la echipa întâi, dar avem nevoie de sătmărence căci trei din ele sunt sub 22 de ani. Renata Szmutku poate rezolva a doua variantă pentru fundas, a avut momente foarte bune sezonul trecut. Pe listă mai e Ferenczi care a avut momente foarte bune sezonul trecut, a dat cosuri de trei puncte. Cam astea sunt noutățile în privința lotului.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!