Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște, învingătoare în disputa cu Universitatea Cluj-Napoca de pe teren propriu

Valentin Todea

Valentin Todea
22.02.2017

CSM Târgoviște s-a impus în confruntarea de acasă cu Universitatea Cluj-Napoca, scor 58-53 (19-20, 10-9, 19-9, 10-15). Meciul a fost echilibrat în prima repriză, însă după pauză dâmbovițencele au preluat controlul acestuia.

Clujencele au pornit mai hotărâte partida, conducând cu 2-9 după trei minute și jumătate. Mai mult decât atât, Harrison a găsit ținta de la mare distanță pentru 4-14. Treptat, gazdele au redus diferența, Coker punctând pentru 13-16, pentru ca Green să transforme din spatele semicercului pentru a egala situația, 16-16. Irimia și Ross au contribuit pe finalul sfertului cu puncte pentru Universitatea, dar Green a marcat din nou din spatele arcului de cerc, iar diferența dintre cele două echipe era de doar un punct după primele zece minute.

Actul doi a fost unul sărac în puncte, combatantele reușind cu greu să-și finalizeze cu succes atacurile. Cu două minute rămase până la pauza mare, tabela indica 27-27, iar Ross și Coker au mai punctat pentru ca scorul să fie 29-29 înaintea reprizei secunde.

Ross a înscris de la 3 puncte pentru 33-34, iar Green a fost precisă de la linia de libere și și-a adus formația în avantaj, 35-34. Coker a marcat de două ori consecutiv, 39-34, iar Ross a mai stopat avântul elevelor lui Cătălin Tănase, fiind exactă de la linia de fault, 39-36. Poole le-a distanțat pe târgoviștence la 7 lungimi, 43-36, în timp ce ”U” Cluj a mai reușit să puncteze în acest sfert doar o dată, prin Denson. Înaintea ultimului sfert, CSM Târgoviște conducea cu 48-38.

Încurajate de un public numeros, jucătoarele în portocaliu au controlat actul patru, tabela de marcaj indicând la jumătatea acestuia 54-40 în favoarea lor. Trupa de pe Someșul Mic a reușit un run de 8-0, iar astfel scorul era 54-48 cu un minut și cincisprezece secunde până la final. Cu 9 secunde rămase, Mandache a înscris pentru 57-51, fiind completată ulterior de Butulija, 57-53. Larisa Toma a liniștit apele după ce a transformat una dintre cele două libere acordate, echipa sa obținând o victorie importantă în lupta pentru primele locuri.

Porchia Green a fost principal evidențiată de la Târgoviște cu 13 puncte, 14 recuperări, 7 pase decisive și 2 intercepții. Porsche Poole a marcat 23 de puncte și a avut 4 recuperări, în timp ce Monique Coker a adunat 16 puncte, 15 recuperări și un assist.

Adrianne Ross a fost cea mai bună marcatoare de la Universitatea cu 19 puncte, 2 pase decisive, 3 intercepții și o recuperare, iar Brittany Denson a fost aproape de un double-double, reușind 8 puncte, 10 recuperări, o intercepție și două capace. Andra Mandache a contabilizat 10 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă și un capac.

*Foto: CROW Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!