Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște a anunțat despărțirea de Monique Coker

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.04.2019

CSM Târgoviște a anunțat astăzi că a încheiat raporturile contractuale cu Monique Coker, de comun acord. Americanca avea probleme medicale mai vechi și a avut cele mai slabe medii ale sale în campionatul românesc în care a bifat al 7-lea sezon. Jucătoarea de 36 de ani a evoluat în 22 de partide din această ediție a LNBF.

„Conducerea echipei de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște anunță închierea raporturilor contractuale de comun acord cu jucătoarea Monique Coker. Baschetbalista americană a evoluat pentru formația noastră în tot sezonul regulat al sezonului 2018-2019. Conducerea clubului îi mulțumește sportivei pentru întreaga activitatea avută și îi urează succes în continuare”, este anunțul de pe site-ul oficial al celor de la CSM Târgoviște.

Antrenorul dâmbovițencelor, Cătălin Tănase, vorbea săptămâna trecută în presa locală despre problemele medicale ale unor jucătoare, Irimia, Coker și Toma (cea mai bună recuperatoare a echipei). Despre americancă spunea că „joacă într-un picior, are probleme mai vechi”. Tehnicianul vorbea și despre „evoluții nesemnificative” ale celor două americance din lotul CSM-ului, în timp ce „la echipele adverse jucătoarele străine fac diferența”.

Monique Coker s-a alăturat formației din Târgoviște în finalul perioadei de pregătire din toamnă. Americanca de 36 de ani a jucat în 22 de meciuri în această ediție de campionat și are medii de 7,5 puncte, 6,1 recuperări, 1 assist, 1,7 mingi pierdute și 1,2 intercepții în 24:38 minute, cu 8,6 eficiență.

Sportiva care evoluează sub panou a fost la al 7-lea sezon în campionatul românesc, dar la primul în care a avut medii sub 13 puncte pe meci. Coker a mai jucat în alte patru sezoane la Târgoviște, iar cele mai bune medii le-a avut în stagiunea 2008-2009 (18,4 puncte, 8,9 recuperări și 21,3 eficiență în 28:51 minute). A mai bifat două sezoane (incomplete) la marea rivală a dâmbovițencelor, ICIM Arad, inclusiv precedentul. Coker are în palmares ambele trofee interne.

Reamintim că fosta multiplă campioană nu a putut face transferuri internaționale nici în acest sezon, din cauza litigiilor mai vechi, astfel că s-a bazat pe cele mai multe jucătoare autohtone dintre echipele aflate în prima grupă valorică. Aria de selecție a stranierelor eligibile a scăzut an de an și clubul a adus doar două jucătoare străine în acest sezon, Monique Coker și Porsche Poole. Poole are a doua medie de puncte a echipei, 12 ppg în 22 de partide, cu 3 recuperări, 2,5 pase decisive, 2,1 mingi pierdute și 1,2 intercepții în 26:28 minute, cu 10,1 eficiență.  

CSM Târgoviște a avut o scădere de formă în returul din faza a doua a sezonui regulat, coborând de pe locul 3 pe 5 înainte de play-off. Dâmbovițencele vor întâlni în primul tur de play-off pe FCC ICIM Arad, în sistemul 3 din 5. primele două partide se joacă la Arad în această săptămână, în 3 și 5 aprilie. Meciurile au fost devansate pentru a nu se suprapune cu turneul final U18, din 6-10 aprilie.

*foto: Dan Potor

1 comentariu la aceasta stire:
  • Heidy :

    Pacat
    A fost o jucatoare foarte buna pentru campionatul nostru,cred ca a sosit timpul sa isi puna gbetele in cui 😚.Multumim Mo.

    cu 5 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!