Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște a trecut pe teren propriu de CSM Satu Mare

Valentin Todea

Valentin Todea
16.03.2017

Venită după o înfrângere usturătoare suferită la Cluj-Napoca, CSM Târgoviște era montată să obțină o victorie acasă în fața celor de la CSM Satu Mare în etapa a 8-a din faza a doua a sezonului regulat din LNBF.  Fetele lui Cătălin Tănase nu au avut o misiune ușoară, însă s-au impus în final cu scorul de 61-55 (15-15, 16-15, 12-13, 18-12).

Cele două echipe au mers cap la cap o bună perioadă, Alina Chivu egalând situația cu o reușită din afara semicercului, 13-13, după un parțial de 6-0 al oaspetelor. Eniko Laza a găsit și ea ținta de la mare distanță, 16-20, în timp ce Chivu și-a readus formația în avantaj, 21-20. Nou-venita în tabăra sătmăreană Briyona Canty a contribuit cu 4 puncte și o pasă decisivă pentru ca tabela să indice 21-26, dar Porsche Poole a executat un four-point play pentru 25-26. Pauza mare a venit la scorul de 31-30, ultimul minut al sfertului secund fiind marcat de ratări de ambele părți.

Monique Coker a deschis tabela în actul trei cu o reușită de 3 puncte, gazdele distanțându-se la 10 lungimi, 40-30, după un run de 10-0. Reed și Batey au micșorat ecartul la 2 puncte, 41-39, dar Anamaria Vîrjoghe a înscris după time-out, 43-39. Actul decisiv a început la scorul de 43-43, după ce Batey egalase la ultima acțiune ofensivă a celor de la Satu Mare în sfertul al treilea.

Târgoviște a început mai bine ultimele zece minute ale partidei, dar elevele lui Jose Araujo au venit din spate și au egalat, 50-50, moment în care trupa dâmbovițeană a cerut time-out. La reluare, câștigătoarea Cupei României a reușit un run de 9-0, știind să gestioneze în final avantajul  luat până atunci.

Monique Coker a fost cea mai bună jucătoare de la CSM Târgoviște cu 11 puncte, 14 recuperări, o intercepție și un capac, în timp ce Porsche Poole a adăugat 20 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție.

Pentru CSM Satu Mare s-a evidențiat în principal Chastity Reed cu 10 puncte, 16 recuperări, 3 assist-uri și 2 intercepții. Briyona Canty a contabilizat 11 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții, iar Morgan Batey a avut 11 puncte marcate.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!