Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște câștigă acasă cu Olimpia CSU Brașov în etapa a 5-a din Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.01.2019

CSM Târgoviște s-a impus cu 69-61 acasă în fața Olimpiei CSU Brașov, pe sferturi: 21-16, 14-22, 19-11, 15-12. A fost primul succes obținut de formația gazdă în duelurile stagionale dintre cele două echipe, după ce în prima fază s-au impus tot oaspetele. Dâmbovițencele au avut mai multe variante în lot, în timp ce oaspetele au jucat practic în 5. Coker a intrat de pe bancă și a contribuit cu 17 puncte pentru învingătoare.

CSM Târgoviște a început meciul cu Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Laura Vaida și Larisa Toma. Olimpia CSU Brașov le-a avut în 5-ul de start pe Alina Podar, Biljana Pesovic, Flavia Ferenczi, Amira Al Ash Hab și Kristina Arsenic. De la gazde a lipsit în continuare accidentata Gabriela Irimia, iar la oaspete nu au intrat Romina Filip și Carla Bartee.

Vaida a deschis scorul după o recuperare ofensivă. Arsenic a înscris primul punct al oaspetelor de la linia de fault și Podar a făcut 2-3. Toma și Vaida le-au readus pe gazde în avantaj și Ferenczi reușea prima triplă, în minutul 3, pentru 5-6. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere, iar Coker și Kilin le-au dus pe dâmbovițence la 14-8. Oaspetele au egalat la 14 prin Al Ash Hab, Pesovic și Ferenczi. Stoenescu a scuturat plasa de la distanță și Coker a dus ecartul la 7 lungimi. Podar a marcat în finalul sfertului și la prima pauză scorul era 21-16.

Ferenczi a egalat la 23 cu o triplă, iar Al Ash Hab și Pesovic le-au dus pe brașovence în avantaj, la 25-28. Oaspetele s-au dus la cinci lungimi în față și dâmbovițencele s-au apropiat la un punct în mai multe rânduri. La pauza mare tabela arăta 35-38. Vaida și Coker au readus formația gazdă în avantaj și Kilin a înscris cinci puncte la rând pentru 44-38. A fost rândul lui Podar să marcheze 5 puncte consecutive și brașovencele se apropiau la un punct. Ecartul s-a menținut între un punct și cinci până la ultima pauză, când scorul a fost 54-49.

Stoenescu le-a dus pe gazde la 7 puncte în față în două rânduri, iar Podar a răspuns cu o triplă. Au urmat trei minute fără coș pentru vizitatoare, iar Kilin și Poole au dus ecartul la 8 lungimi. Ferenczi, de afară, și Pesovic și-au apropiat echipa la 3 puncte. Au urmat alte trei minute fără coș pentru oaspete, speculate de Vaida și Stoenescu, cu 5 puncte, iar CSM Târgoviște s-a distanțat la +10 cu un minut și jumătate înainte de final. Arsenic a mai pus două puncte pe tabelă și meciul s-a încheiat cu scorul de 69-61.

Câștigătoarele au făcut diferența cu cele 26 de reușite din semicerc, față de 19. CSM Târgoviște a stat mai bine și la recuperare, cu 46 de mingi prinse la panou față de 35. Gazdele au reușit 15 puncte după recuperări ofensive, față de 9. 21-13 a fost scorul la puncte înscrise pe contraatac. Oaspetele au avut cu o triplă în plus, 5-4, precum și cu trei libere transformate mai mult, 8-5.

Flavia Ferenczi a fost coșghetera partidei cu 19 puncte, la care a adăugat 8 recuperări și 4 pase decisive. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Podar 16 puncte, Arsenic 9 puncte (10 recuperări), Al Ash Hab 9 puncte și Pesovic 8 puncte, 9 recuperări. Trei jucătoare de la oaspete au fost integraliste, Ferenczi, Pesovic și Arsenic. Singura jucătoare folosită de pe bancă a brașovencelor a fost Szmutku, care a jucat 4:40 minute, timp în care s-au odihnit cele două jucătoare U23 din primul cinci.

Monique Coker a fost cea mai bună marcatoare de la învingătoare, cu 17 puncte, fiind în double-double cu 12 recuperări. Alte trei dâmbovițence au încheiat în double-digits, cu câte 14 puncte: Poole (plus 6 recuperări, 5 pase decisive), Vaida (plus 8 recuperări) și Stoenescu. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris Kilin 9 puncte și Toma 1 puncte (6 recuperări) și au mai jucat Popescu și Ghiță.

A fost a 8-a victorie în campionat pentru dâmbovițence și a 8-a înfrângere pentru brașovence. Cele două echipe rămân vecine de clasament, cu CSM Târgoviște pe trei, cu 23 de puncte, iar Olimpia CSU Brașov pe patru, la un punct în spate.

Formația de sub Tâmpa joacă în etapa viitoare pe terenul campioanei, la finalul săptămânii următoare. CSM Târgoviște stă în runda următoare și va încheia turul Grupei Roșii cu un nou meci acasă, cu Universitatea Cluj, în 2 februarie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!