Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște, locul 5 în această ediție a LNBF, cu „U” Cluj pe 6

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.05.2019

CSM Târgoviște, locul 5 în această ediție a LNBF, cu „U” Cluj pe 6

CSM Târgoviște a câștigat duelul pentru locul 5 cu Universitatea Cluj în minimum de jocuri. Meciul de pe terenul clujencelor s-a încheiat cu scorul de 68-81, pe sferturi: 10-23, 16-30, 12-9, 30-19. Dâmbovițencele au condus pe toată durata partidei, cu un avans maxim de 31 de puncte. Henderson a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte pentru gazde, în timp ce Stoenescu a marcat 20 de puncte pentru vizitatoare.

Universitatea Cluj a început partida a doua a seriei pentru locul 5 cu Tierra Henderson, Paula Cenean, Mihaela Maxim, Aleksandra Begenisic și Irina Părău. CSM Târgoviște le-a avut în 5-ul de start pe Tunde Kilin, Teodora Neagu, Gabriela Irimia, Ancuța Stoenescu și Larisa Toma.

Neagu și Toma au dus scorul la 0-4, iar Părău a marcat primul coș al gazdelor. Au urmat patru minute fără coș pentru alb-negre, Stoenescu a înscris cinci puncte la rând (inclusiv prima triplă a partidei), iar Irimia a scuturat plasa de la distanță pentru 2-12 în minutul 6. Begenisic și Henderson au dus diferența la 8 lungimi, dar au urmat alte două minute fără coș pentru clujence. Stoenescu a reușit o nouă triplă, iar Irimia și Vaida au mărit ecartul la 15 puncte. S-a marcat puțin în finalul sfertului, iar la prima pauză scorul era 10-23. Ecartul s-a menținut în jur de 15 puncte în prima parte a sfertului secund, iar Stoenescu l-a mărit la 25 după 7 puncte la rând. La jumătatea partidei tabela arăta 26-53.

Chivu și Neagu au pus cea mai mare diferență pe tabelă în minutul 23, la 26-57, dar pentru CSM Târgoviște au urmat cinci minute fără coș. Maxim a marcat primele puncte ale gazdelor în repriza secundă după mai mult de două minute și jumătate, iar Cenean, Henderson și Părău și-au apropiat echipa la 34-57. Ghiță a oprit seceta din atacul oaspetelor după care Begenisic și Stoenescu au stabilit scorul ultimei pauze, 38-62. Au intrat și jucătoarele mai tinere de la cele două echipe, iar Universitatea a reușit câteva triple și s-a apropiat la 11 lungimi după niște coșuri din apropierea panoului. Cătinean a marcat la ultima fază și a stabilit scorul final, 68-81.

Dâmbovițencele au făcut diferența cu 9 triple față de 4 și cu 16 libere transformate față de 12. Clujencele au stat mai bine la reușitele din semicerc, 22 față de 19. 37-40 a fost scorul la recuperări. Banca oaspetelor a contribuit cu 31 de puncte, în timp ce rezervele clujene au înscris 10 puncte.

Tierra Henderson a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, plus 9 recuperări, 5 assist-uri și 4 intercepții. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Părău 14 puncte (9 recuperări), Begenisic 11 puncte (5 recuperări), Maxim 8 puncte (8 assist-uri), Vujovic 8 puncte, Cenean 2 puncte (5 recuperări) și Boț 2 puncte.

Ancuța Stoenescu a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 20 de puncte (4x3), plus 9 pase decisive, iar Gabriela Irimia a încheiat în double-double cu 12 puncte și 10 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Chivu 11 puncte, Vaida 10, Toma 9 puncte (6 recuperări), Kilin 6 puncte, Ghiță 4, Cătinean 4, Neagu 3 și Tănase 2 puncte.

CSM Târgoviște câștigă cu 2-0 seria pentru locul 5 în LNBF și încheie pe același loc ocupat la finalul sezonului regulat. Universitatea Cluj a urcat pe 6, cu o poziție mai sus față de locul 7 de la finalul Grupei Roșii.

*foto: CSM Targoviste facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!