Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște primește sâmbătă vizita celor de la FCC ICIM Arad în etapa a 8-a din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.11.2018

CSM Târgoviște și FCC ICIM Arad se întâlnesc sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 18:30 la Sala Sporturilor din orașul dâmbovițean. Cele două echipe sunt vecine de clasament, cu 8 puncte, având același bilanț. Arădencele au disputat deja un meci după pauza de naționale, iar CSM va juca din nou după 3 săptămâni de la precedenta partidă din campionat.

CSM Târgoviște a disputat ultimul meci din Liga Națională în 10 noiembrie, când ceda acasă cu ACS Sepsi SIC, cu 70-87. Dâmbovițencele au un bilanț de o victorie și 2 înfrângeri pe propriul teren în această ediție de campionat, la fel ca la meciurile din deplasare. CSM-ul a bătut la Sala Sporturilor pe Universitatea Cluj cu 60-51, în penultimul meci disputat în campionat, iar în prima partidă de pe propriul teren a cedat cu 57-60 în fața vicecampioanei CSM Satu Mare, după ce a condus până spre final.

FCC ICIM Arad a jucat sâmbăta trecută primul meci după pauza de naționale, la 22 de zile de la precedentul. Arădencele au cedat cu 58-68 la Sfântu Gheorghe, fiind primele care au câștigat două sferturi pe terenul campioanei în această ediție a LNBF. Galben-albastrele nu au reușit să obțină vreo victorie în deplasare în acest sezon. Pe lângă înfrângerea de la Sepsi Arena, au mai fost două eșecuri, 59-74 la Satu Mare și 76-87 la Brașov. Gruparea de pe Mureș are tot un bilanț de 2 victorii și 4 înfrângeri, cu cele două succese obținute pe propriul teren.

CSM Târgoviște are medii de 68,7 puncte înscrise pe meci și 74,8 primite, în timp ce FCC ICIM Arad a marcat 65,8 puncte și a primit 68,5. Cele două echipe au medii apropiate la recuperări (37,8 și 38,3), pase decisive (14 și 13,5) și capace (2,3 la 1,8). Arădencele au mai multe intercepții, 10,5 față de 7,8. Galben-albastrele pierd mai multe mingi pe meci, 16,2 față de 14,8 și comit mai multe faulturi, 19,5 față de 16,7. Dâmbovițencele stau mai bine la aruncările de la distanță, cu 31,1% reușite față de 25%, și de la linia de fault (65% față de 53,7%). Formația de pe Mureș stă puțin mai bine la șuturile din interiorul semicercului, cu 46,7% reușite față de 42,9%.

Căpitanii celor două echipe au și cele mai mari medii de puncte și pase decisive. Ancuța Stoenescu, recent retrasă de la naționala de senioare a României, are 20,5 puncte/meci și 3 pase decisive, în timp ce Brankica Hadzovic are 15,7 puncte și 5,3 pase decisive pe meci. Cele mai bune recuperatoare sunt Larisa Toma, cu 7,5 recuperări pe meci și Leeza Burdgess cu o medie de 10.

În ceea ce privește antrenorii, Cătălin Tănase are mult mai multă experiență în postura de antrenor principal, având și trofee câștigate pe banca dâmbovițencelor. Miljan Medvedj se află la primul sezon în postura de principal. CSM Târgoviște are cele mai puține straniere în grupa valorică A, două, dar în lot sunt destule românce cu experiență în primul eșalon.

În turul de la Arad s-au impus gazdele cu 78-65, după ce s-au desprins din primul sfert la 12 puncte. Ecartul maxim a fost de 19 puncte, galben-albastrele făcând diferența cu zece reușite în plus din semicerc, profitând de greșelile adverse. Cinci arădence au fost în double-digits în partida din etapa a 3-a, cu Marta Fodor reușind 17 puncte, urmată de Dzombeta și Hadzovic cu câte 15 puncte, în timp ce Harrison și Ardelean au reușit câte 10. De la dâmbovițence Monique Coker a fost cea mai bună marcatoare, cu 15 puncte, urmată de Irimia și Toma cu câte 13.

Duelul dintre echipele din Târgoviște și Arad este un clasic al ultimelor decenii din baschetul feminin românesc, deși în ultimii ani cele două echipe nu au mai fost la același nivel ca în trecut. Au fost multe confruntări directe cu trofee pe masă. Din 2005 până în prezent, scorul este favorabil dâmbovițencelor cu 33 de victorii, față de 18 arădene. Galben-albastrele au două succese la rând contra CSM-ului, care câștiga ultima dată în noiembrie 2016. Atunci dâmbovițencele se impuneau acasă cu 59-52, fiind a 8-a victorie la rând. ICIM Arad n-a mai câștigat la Târgoviște din septembrie 2014, când se impunea cu 79-75.

Meciul dintre CSM Târgoviște și FCC ICIM Arad se joacă sâmbătă, de la ora 18:30 la sala Sporturilor Târgoviște. Vor arbitra Andrei Bădilă, Claudia Telcian și Alexandru Nicolae, supervizați de Svetlana Simion.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!