Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea a câștigat primul meci la „Memorialul Antonio Alexe”

Ionuț Greere

Ionuț Greere
12.09.2015

Formația CSM-U Oradea a înregistrat prima victorie la „Memorialul Antonio Alexe”, competiție ce se desfășoară pe malul Crișului Repede. Băieții antrenați de Cristi Achim s-au împus în fața macedonenilor de la MZT Skopje, în a doua zi a competiției. Scorul final a fost 98-94, după 82-82 la finalul celor 40 de minute de joc. Oradea a arătat mai bine în prelungiri și a încheiat cu 16-12.

Oradea a început partida cu Franklin, Mandache, Barnette, Lucic și Nuhanovic. Partida a fost echilibrată, dar a urmat o perioadă bună pentru oaspeți care au avut run de 7-0, care îl obligă pe Achim să ceară time-out. După pauză orădenii revin în joc și reușesc să restabilească egalitatea. Gazdele au terminat primele zece minute în avantaj de o posesie, 27-25. Partea a doua a primei reprize îi găsește în teren pe Popescu, Markovic, Mandache, Pașca și Țîbîrnă. Jocul ofensiv al orădenilor nu mai produce puncte pe fondul unui nivel de apărare mult mai agresiv al echipei oaspete, iar aceștia întorc scorul pentru 42-44 la pauza mare.

Orădenii încep bine a doua repriză, marchează primele cinci puncte ale sferturi, însă însă macedonenii nu întârzie replica și preiau din nou conducerea pe tabela de marcaj. Franklin iese la rampă cu o aruncare de la distanță, secondat de Will care a marcat și  el, pentru un parțial de 9-0 pentru orădeni. Gazdele aveau un avantaj de două posesii înainte de ultimele 10 minute de joc. Scor 64-60.

Al patrulea sfert nu a fost și ultimul al jocului. Oradea a început perfect, s-a desprins la 11 puncte diferență, însă nu a fost sufiecient pentru a închide jocul. Finalul confruntării consemnează un parțial de 2-13 ce restabilește egalitatea la 82-82.

A urmat o repriză suplmentară. Roș-albaștrii s-au instalat la conducerea jocului încă de la început și s-au menținut în avantaj până la sfârșit.

Pentru Oradea, Will Franklin a totalizat 19 puncte, 12 pase decisive, Radovan Markovic a avut 19 puncte, în vreme ce Sean Barnette a avut 17 puncte, 7 recupăerări, 4 pase decisive. De la oaspeți Yubicic a reușit 20 puncte, 8 pase decisive, 7 recuperări și 5 intercepții.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!